mszp.hu | Belföld
2023. június 14. 14:52

Nonszensz, hogy egy országgyűlési képviselő a Miniszterelnöki Hivatal ajtajáig sem tud ma eljutni

Nonszensz, hogy egy országgyűlési képviselő a Miniszterelnöki Hivatal ajtajáig sem tud ma eljutni
Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese, országgyűlési képviselő volt az ATV kedd esti A nap híre című műsorának vendége, ahol beszélt az oktatásügyben zajló tüntetésekről, a magyarországi gépjármű vásárlásokról, és az Egyesült Államok aktuálpolitikai kérdéseiről is.

„Vérlázító és elképesztő, hogy a karmelita kolostort építési területre hivatkozva hermetikusan lezárja egy olyan miniszterelnök és egy olyan párt, amelyik éppen arról volt híres, hogy kiment a Kossuth térre és ugyanilyen vágó eszközökkel szépen szétvagdosta – a későbbi belügyi államtitkárra emlékszem ott a vezető fényképeken, meg a jelenlegi miniszterelnökre – a kordonokat” – érvelt Harangozó Tamás.

Ugyanezekért a cselekedetekért pedig a rendőröket küldik rá a fiatalokra. „De ami igazán vérlázító ebben, hogy láttuk a képeken, ahogy képviselőtársunk egy dokumentummal meg merte közelíteni a karmelita kolostornak hívott főhadiszállást és rendőrök akadályozták meg ebben.  Szerintem ez egészen elképesztő. Egy országgyűlési képviselő a Miniszterelnöki Hivatal ajtajáig nem tud ma eljutni, az szerintem tényleg nonszensz” – mondta az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Harangozó Tamás emlékeztetett, hogy az összellenzék egyeztetett a pedagógus és diákszervezetekkel és az ellenzéki politikusok úgy mentek be a Belügyminisztériumba a szakmai egyeztetésre, hogy szakértőként magukkal akarták vinni a szakszervezetek egy-egy képviselőjét.

A szakmai szervezetek eleinte a politikától függetlenül akarták az oktatásügyet képviselni, pedig ez valódi szakpolitika. „Ha elfogadják, hogy ellenzéki politikusok ott legyenek a tüntetésen, akkor világossá vált számukra, hogy ezzel a kormánnyal nekik nincs mit beszélni.” Hiszen a kormányzat részéről „folyamatosan átverik őket, hazudnak, álegyeztetésre hívják őket” – mondta Harangozó Tamás.

A műsorban szó volt a magyarországi autópiac alakulásáról is. Hazánkban még soha nem volt ilyen magas a gépjárművek átlagéletkora, másfél évet kell ma várni egy új autóra. Pedig ma már irreálisan magasak az új autók árai.

„Ma már nem normális árak vannak – képviselőként is azt tudom mondani, hogy tátott szájjal nézem – cégeken, céges autókon kívül, nem tudom, hogy magánemberként ki az, aki egyáltalán 10 millió forint feletti új autón gondolkozik” – érvelt az MSZP országgyűlési képviselője. Pedig ma már egy közepesen felszerelt Suzuki Vitara ára is 10 millió forint, ráadásul nem csak az autó megvásárlása kerül a többszörösébe, hanem ha el kell vinni szervizbe, akkor a még a használtautók esetében is ugyanúgy csillagászati árakkal találkozik egy ügyfél.

A műsorban szó volt még az Egyesült Államokban zajló aktuálpolitikai kérdésekről is. „Múlt héten Washingtonban voltam, csütörtökön hivatalosan elkezdődött az amerikai elnökválasztási procedúra” – emlékeztetett Harangozó Tamás. Az MSZP frakcióvezetője egy NATO szakmai konferencián vett részt, ahol a robotikával, a mesterséges intelligenciával és a high tech fegyverekkel kapcsolatosan tanácskoztak, hiszen ott foglalkoznak azzal, hogy 10-20-30 év múlva mi fog történni az emberiséggel.

Ron DeSantis, a republikánus párt aspiránsa az előválasztáshoz kapcsolódóan mesterséges intelligenciával készült kampányvideót készített Donald Trump volt elnök ellen, akivel szemben az a vád fogalmazódott meg, hogy az elnöki mandátumának lejárta után is atomtikokat tárol az otthonában. Donald Trumpnak lehet felelőssége a Capitolium elleni rendzavarásban is, hiszen feltüzelte a támogatóit. Érdekesség, hogy van egy olyan csoport is az Egyesült Államokban, akik tagadják a Capitolium ostromát.

A műsor utolsó részében újra magyarországi kérdésekről volt szó. Friss közvélemény kutatási adatok alapján elmondható, hogy a Fidesz szavazórétege elfogadta és magáévá tette, hogy az inflációt a brüsszeli szankciók okozzák. Újdonság ebben a mérésben, hogy megjelent egy 15 százaléknyi Fidesz szavazó, aki most már „elkezdte vakargatni a fejét és elkezdett máshogy gondolkodni”, valószínűleg azért, mert már ők sem akarják elhinni a kormányzati propagandagépezetben elhangzottakat. Ez már hit kérdése a kormánypárti szavazók esetében, mert van egy olyan szavazóréteg, aki csak a közmédiából tájékozódik, és csak aljas hazugságokat hall az ellenzékről.

A műsor végén szó esett a státusztörvényről is, ezzel kapcsolatosan Harangozó Tamás elmondta, hogy a kormány nem hajlandó megegyezni az Európai Unióval, direkt benyújtják azt a státusztörvényt, ami a megegyezés szövegszerű felrúgása, pedig nagyon nagy bajban van a költségvetés, illetve az államháztartás.

Kapcsolódó párttagok