mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. október 15. 16:59

Norvégiában bojkottálják, Magyarországon támogatják azokat, akik megakadályozzák a szakszervezeti érdekvédelmet

Norvégiában bojkottálják, Magyarországon támogatják azokat, akik megakadályozzák a szakszervezeti érdekvédelmet
Míg a norvég miniszterelnök képes arra, hogy bojkottáljon egy olyan céget, nevezetesen Wizz Air-t, amely megakadályozza, hogy a dolgozók szakszervezetekbe tömörüljenek, addig a magyar kormány az ilyen cégeket támogatja a munkavállalókkal szemben.

Magyarország kormánya ugyanis már nyíltan bevallotta, hogy üldözi a szakszervezeti érdekvédelmet, amikor Szijjártó Péter egyenes kirúgással fenyegette meg azokat, akik „szakszervezetesdit akarnak játszani” a külügyminisztériumban.

Azonban az MSZP szerint a szakszervezetek tevékenységének és jogainak bővítésére, pénzügyi helyzetük erősítésére van szükség. Részesüljenek ugyanúgy a személyi jövedelemadó 1 százalékából, mint a civil szervezetek és az egyházak, az állam pedig tegyen mellé ugyanannyi költségvetési támogatást.

Kezdeményezzük, hogy azokon a településeken, ahol szakszervezet működik, ott a szocialista polgármesterek mellett jöjjön létre tanácsadó testület a helyi vállalatok szakszervezeti vezetőiből, kössenek partnerségi meg- állapodásokat a helyi nagyobb szakszervezetekkel, valamint vonják be a szakszervezeti vezetőket az önkormányzati munkába.

Fel kell számolni a Fidesz munkavállaló-ellenes önkényuralmi rendszerét, amely kiszolgáltatja a dolgozókat! Ezért az MSZP szociáldemokrata pártként a szakszervezetek megerősítéséért, az esélyegyenlőségért, a szociális biztonság megteremtéséért és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetéséért harcol.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

Kapcsolódó párttagok