mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld | civilek Norvég alap
2015. december 11. 14:08

Norvégok vs. Fidesz:Orbán nem nyert, a civilek vesztettek

A Fidesz-kormány másfél éves kardcsörte után megalkudott a Norvég Alap forrásaival kapcsolatban. A fideszes propagandagépezet által tolt utóvédharcok ellenére teljesen nyilvánvaló, hogy a fegyverletételnél szó sem volt kompromisszumról: Magyarország Norvégia minden feltételét elfogadta, Orbán Viktor totálisan kapitulált.

Bebizonyosodott, hogy az elmúlt másfél év csak a független civilek megfélemlítéséről és ellehetetlenítéséről szólt. Arról, hogy Orbán Viktor illiberális világában bárkit a kamerák előtt meghurcolhatnak a hatóságok.

Demokráciában a minimum lenne, hogy Orbán Viktor és Lázár János személyesen kövesse meg a másfél éve vegzált civileket. Elvárjuk, hogy válaszoljanak arra, mennyi pénzt veszített Magyarország azzal, hogy a tavaly májusi zárolás után nem tudták a civilek a nyertes támogatásaikat időben lehívni! Mennyivel lett kevesebb Magyarország az elmúlt másfél évben?

Arra biztatunk minden meghurcolt szervezetet, vegyenek elégtételt az elmúlt másfél év sérelmeiért. Ne Magyarország fizesse Orbán és Lázár tanulópénzét!

Beke Károly
országos elnökségi tag