mszp.hu | Belföld | Oktatás
2021. szeptember 21. 16:43

Novák Katalin szerint nem életszerű, hogy jóvátegyék a tanárok átverését

Novák Katalin nem érzi életszerűnek, hogy változtassanak a pedagógusbérek számításának jelenlegi logikáján. A fideszes miniszter szerint tehát nem életszerű, hogy jóvátegyék a tanárok átverését és a korábbi ígéretek ellenére továbbra sem fogják a mindenkori minimálbérhez kötni a pedagógusbérek vetítési alapját.

Az Orbán-kormány spórol a tanárokon, hazudott nekik és megalázta őket, aminek az a következménye, hogy egy kezdő pedagógus órabére alacsonyabb, mint egy diákmunkásé. Így pedig egyre kevesebben akarnak egy közel sem modern, kicsit sem támogató rendszerben nettó 150 ezer forintos kezdő fizetésért dolgozni.

A Fidesz azzal, hogy mostohán kezeli a tanárokat, árt az oktatás színvonalának, aminek legnagyobb vesztesei a tanulni vágyó fiatalok. A felnövekvő nemzedékeknek egy korszerű, sokszínű, értékteremtő oktatási rendszerre van szükségük, amely nem létezhet megbecsült és jól megfizetett pedagógusok nélkül! Éppen ezért jóvá kell tennünk a Fidesz által okozott károkat az oktatás területén.

2022-ben, a Karácsony-kormány megalakulását követően a pedagógusbérek vetítési alapját hozzá fogjuk rendelni a mindenkori minimálbérhez.

MSZP