mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 21. 19:28

NVB: ne legyenek gyávák!

NVB: ne legyenek gyávák!
Azt várjuk el a Nemzeti Választási Bizottságtól, hogy ne legyenek gyávák, engedjék át a népszavazási kérdéseinket! – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Siófokon pártja több tagja társaságában pénteken.

„Döntsön a nép arról egy népszavazás keretében, hogy meg tudjuk állítani azt a gyarmatosítást, amelyet a Fidesz elkezdett itt a Balatonon” – folytatta egy kisrepülőgép előtt állva, melyről közölte: az egy molinón hirdeti majd a Balaton fölött két órán keresztül, hogy „A Balaton mindannyiunké!”

Kunhalmi Ágnes, a párt Országos Választmányának elnöke elmondta: hétfőn esedékes az NVB döntése arról, átengedik-e az MSZP népszavazási kérdéseit a szabad vizek védelméről és a vízpartok beépíthetőségének korlátozásáról a köz érdekében.

„Fantasztikusnak” nevezte, hogy már több mint százezren aláírták az MSZP petícióját az ügyben.

„Mi sem gondoltuk, hogy ennyire megmozdul az ország” – mondta, megköszönve a támogatást. Ha a kezdeményezés átmegy, „nagyon-nagyon számítunk rátok” – tette hozzá.

Tóth Bertalan azt ígérte: ha a népszavazási kérdéseiket átengedik, partnerül hívják az ellenzéki pártokat és minden magyar választópolgárt, hiszen nagyon sokaknak érdeke, hogy „a nemzeti együttműködés rendszerének méltatlan képviselői” ne vehessék el és ne építsék be a partszakaszokat, és ne váljanak fizetőssé a szabadstrandok a Balaton, a Velencei-tó és más szabad vizek mellett.

„Népszavazási kezdeményezéseinkkel állítsuk meg a gyarmatosítást, állítsuk meg a hatalom urait, és védjük meg közös kincsünket, a Balatont és szabad vizeinket!” – hívott fel.

Kunhalmi hangsúlyozta: a természetes vizek szabad használatának védelme nem jobb- vagy baloldaliság kérdése, „hanem a Fidesz-oligarchák állnak szembe az egész országgal”. Hozzátette: az elmúlt két hónapban nagyon nagy küzdelmet folytattak azért, hogy megértsék az emberek és „megpróbáljuk megértetni a NER-lovagokkal, hogy amit csinálnak, az nem jó”.

Nemcsak a Balatont védik, hanem minden természetes szabad vízpartot, „hogy ne szántsák be a NER-lovagok a szabadstrandokat, hogy ne lehessen a partokat beépíteni nyakló nélkül” – mondta.