2011. szeptember 26. 16:10

Nyilatkozat

1. A Magyar Szocialista Párt legfontosabb feladata és célja, hogy országunkban helyreállítsuk a demokratikus viszonyokat, és biztosítsuk, hogy Magyarország polgárai munkájuk révén békés, nyugodt és igazságos körülmények között éljenek. Ehhez Orbán Viktor parlamenti diktatúráját le kell váltani. Minden igyekezetünk, egész politikánk arra kell, hogy irányuljon, hogy ezt a célt a legközelebbi választásokon elérjük.

2. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy e cél elérésére alkalmassá tegyük a Magyar Szocialista Pártot. Platformként és baloldali műhelyként abban vagyunk érdekeltek, hogy az MSZP szervezetét, működését átalakítsuk, és teljes politikáját újragondoljuk, hogy minél több választó érezze, az orbáni rendszer leváltásához az MSZP a legmegfelelőbb megoldás. Ebben az alakító folyamatban a platformok aktív szerepet vállalnak, és ezért a novemberi kongresszusig több platform-konferencián kívánják véleményeiket egyeztetni.

3. Jelen nyilatkozatot megfogalmazó platformok kijelentik, hogy a változás folyamatát – a véleménykülönbségeket és a platformok függetlenségét tiszteletben tartva – közösen támogatjuk. Célunk, hogy a kongresszuson alapvető változások történjenek.

4. Ezennel kinyilvánítjuk, hogy ha bármely platform véleménye és képviselt álláspontja a párt belső fórumain demokratikus vitában kisebbségbe kerül, a többség döntését elfogadjuk és politikai céljainkat a továbbiakban is a Magyar Szocialista Párt szervezeteként, tagjaként kívánjuk érvényesíteni.


Kiss Péter,
Baloldali Tömörülés Platform

Kertész Krisztián,
Ésszerűség és Felelősség Platform

Harangozó Tamás,
Harmadik Hullám Platform

Fekete Zoltán,
Népi Platform

Baja Ferenc,
Szocialista Platform

Hiller István,
Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform