mszp.hu | Belföld
2019. július 15. 22:42

Nyilatkozat

Nyilatkozat
Az MSZP Baloldali Tömörülése 2019. július 6-án országos ügyvivői értekezletet tartott.
Megvitattuk az Európa Parlamenti választási kudarcunk okait, amelyek közül az úgynevezett „összefogás” hiábavaló és permanens ismételgetését tartjuk a legnagyobb hibának. Összefogásra az önkormányzati választásokon van szükség, az EP voksolás a pártlisták szabad versenye.
 
Az MSZP sikertelenségének okai között ott van az elmúlt 15-20 év összes politikai, szervezeti hibája, tévedése, mögötte pedig az 1998-óta tartó sodródásunk. Kiderült, hogy a tartalmilag üres antiorbánizmus megbukott. A szembenézés és a következtetések levonása még ebben az évben, az önkormányzati választások után elkerülhetetlen. 
 
A budapesti előválasztás sikere azt mutatja, hogy túl tudtunk lépni a kudarcon, képesek vagyunk magunkat megerősíteni és ellenállni a párt beolvasztásán, megszüntetésén ügyeskedők gáncsoskodásának. Támogatjuk az MSZP országos vezetését abban, hogy az önkormányzati választásokon határozottan képviselje a szocialista és a velünk szövetséges független jelöltek érdekeit az ellenzéki összefogáson belül, majd a választásokon és később az önkormányzatokban is.
 
Az uniós-fórumokon napirenden kell tartani, hogy az uniós pénzek minél nagyobb részét ne a korrupt magyar kormány, hanem az érdekeltek – önkormányzatok, civil szervezetek, tudományos intézmények stb – kapják meg közvetlenül.
 
Elismerésünket fejezzük ki Komjáthi Imre alelnök elvtársunknak a munkavállalók érdekében tett bátor kezdeményezéseiért. Fontos, hogy az MSZP politikai érdekképviselete terjedjen ki a multik mellett a kisebb magyar, vidéki vállalkozásokban éhbérért dolgozó munkásokra is és ne csak szavakban, hanem jelenlétünkkel is demonstráljuk ezt a kistelepülések munkahelyein.
 
Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Baloldali Tömörülés és az MSZP Elnöksége méltó módon emlékezzen meg Kiss Péter egykori elnökünkről. Ha Kiss Péter elvtársunk szavait jobban megfogadjuk, feltehetően az elmúlt másfél évtized számos kudarcát, bukását elkerülhettük volna.
 
Októberig minden erönkkel dolgozzunk az önkormányzati választások sikeréért, buktassuk meg a Fidesz-rezsimet minél több településen és kerületben! 2019 októbere után viszont minden energiánkat a Magyar Szocialista Párt megerősítésére, egy új szocialista krédó megfogalmazására és érvényesítésére kell fordítanunk. Rendet, fegyelmet akarunk a MSZP-ben, aki rendszeresen megszegi a szocialista párt alapszabályát és erkölcsi károkat okoz nekünk, vagy éppen új pártot, pártfúziót szervez, az ne maradhasson az MSZP tagja.

Remény és kétely

2021-08-04 15:28