mszp.hu
2015. február 25. 12:07

Nyílt kérdés Habis László polgármester úrhoz

Támogatja-e Eger polgármestere és az egri Közgyűlés az Eszterházy Károly Főiskola egyetemmé válási törekvését?

A sajtótájékoztatót az elmúlt hetek eseményei indukálták, mely téma mellett nem lehet csak úgy elmenni, nem lehet szó nélkül hagyni, ugyanis a Fidesz helyi vezetői által tett nyilatkozatok nem a város fejlődését szolgálják. 

A Főiskola vezetőségének szakmai hozzáértése és meg kérdezése nélkül folytatni tárgyalásokat nem hogy bátor, de nagyon felelőtlen és pöckhendi cselekedet. A Fidesz beavatkozik mindenbe, mindent irányítani akar. 

Nyitrai Zsolt ámokfutása felháborító, önző és nagyképű cselekedet, jó tanítványa Orbán Viktornak. 

Kijelenthetjük, hogy Nyitrai Zsolt kizárólag üzleti alapon tárgyal a Fősikola jövőjéről, hangsúlyozom, kizárólag üzleti alapon. Elfelejti, hogy a város igen nagyrabecsült és jóhírű felsőoktatási intézményének több évtizedes álmát hintené porrá. De hogy jön ehhez Nyitrai Zsolt? Hogy merészeli? 

Nyitrai Zsolt és a Fidesz elfelejti, hogy az üzleti céloknál vannak sokkal fontosabb értékek, melyeket nem szabad szem elől téveszteni. Elfelejti, hogy honnan jött?! És Hová tart? Elfelejti, hogy Eger, mindig , minden szempontból önálló lábakon álló, önálló célokkal rendelkező város volt? 

Martonné Adler Ildikó a Fidesz helyi vezetőjének nyilatkozata nem elég hogy semmitmondó, de felettébb érdektelen is! Ennyire fontos az Ön számára az egri emberek ügye? Kinek akar megfelelni az egri választópolgároknak? Vagy a főnökeinek? Orbán Viktornak és Nyitrai Zsoltnak?

Szeretném megkérni tehát a polgármester úrat és a tisztelt közgyűlést, hogy ismertessék álláspontjukat a főiskola jövőképére vonatkozólag! 

Támogatja-e Eger polgármestere és az egri közgyűlés az Eszterházy Károly Főiskola egyetemmé válási törekvését?

Eger, 2015. február 24.

Nagy István
elnök