mszp.hu | Belföld | kivándorlás Orbán Viktor nyílt levél
2015. augusztus 12. 12:47

NYÍLT LEVÉL A 25 ÉVVEL EZELŐTTI ORBÁN VIKTORHOZ a fiatalok világnapja alkalmából

Szia Viktor!

Bocs, hogy így ismeretlenül egyből letegezlek, de hát végül is egyidősek vagyunk, minek nagyzolni. Mi sajnos nem ismerjük, nem ismerhettük egymást, amit nagyon sajnálok, mert így, 26 évesen tök jó fejnek tűnsz. Akár még spanok is lehettünk volna, azt hiszem, nekem legalábbis eléggé bejön az, amit csinálsz. Tökre olyan, mintha egyvalaki lennél közülünk, fiatalok közül... érted. Király, hogy nem csak ilyen öltönyös-nyakkendős fontoskodó arcok vannak a politikusok között, hanem ilyen magunkfajták is.

Te tudtad, hogy ma van a fiatalok világnapja? Jó, azért kérdezem így, mert alapvetően én sem tudtam, de valahogy rábukkantam, és eszembe jutott pár dolog. Emlékszel, amikor a Hősök terén azt mondtad rólunk, hogy nem változtak céljaink, ugyanazért az európai polgári demokráciáért küzdöttünk ’48-ban és ’56-ban? És arra, hogy abban a hatodik koporsóban a mi következő húsz vagy akárhány évünk, a mi jövőnk fekszik? Azért kérdezem, mert képzeld – van itt most rajtunk egy ilyen hülye kis banda, akik pont ugyanúgy viselkednek, ahogy a komcsik. Hallod... a legalja. Megmondják, hogy melyik tévécsatornán mi legyen, meg hol lehet cigit venni, meg hogy melyik napokon lehet vásárolni, meg milyen szakra kell menni, meg stadionokat építgetnek kisvasúttal a saját falujukba, meg vadászni járnak és olyan kocsijaik vannak, hogy nem is értem... meg ilyenek.

És most ezektől annyira kivan mindenki, hogy tömegesen húznak el a fiatalok Nyugatra... már annyian elmentek, hogy mindenki tud vagy tíz nevet mondani kapásból.

Tökre igazad van, mi is azt mondjuk, hogy nem engedünk a ’48-ból, meg az ’56-ból sem, sőt, a ’89-ből sem, de hát ezek ezt nem értik egyáltalán. Meg bárki bármit mond, az egyből ellenség, és nem is akarják meghallani, vagy megfontolni a tartalmát a kritikának.

Na jó, nem azért írok neked hogy nyekeregjek, hanem igazából kérdezni akarok Tőled. Pontosabban a tanácsodra lenne szükségem. Tudom, hogy te küzdöttél már ilyen arcok ellen. Kérlek, adj tanácsot: te hogy csináltad? Mit tegyünk, hogy ne kelljen végignézni azt, hogy a Ti generációtok jövője mellé ezek a mostaniak a miénket is belerugdossák a gödörbe?

Köszi a válaszod előre is,

Bárány Balázs, az MSZP Országos Elnökségének tagja,
egy magyar fiatal demokrata