Belföld | közcsap Ózd nyílt levél
2013. augusztus 08. 13:19

Nyílt levél a belügyminiszterhez

Tisztelt Pintér Sándor miniszter úr!

Az ózdi közkutak ügyében Önhöz írt nyílt levelemre szerdán a következőket válaszolta: „A Borsod Megyei Védelmi Bizottság Elnöke tájékozódott az ózdi közkutak ügyében hozott önkormányzati döntésről. Felhívta Ózd város polgármesterét, hogy a rendkívüli napi átlaghőmérsékletre való tekintettel az önkormányzati döntést függessze fel és állítsa helyre az eredeti állapotot.”

Tisztelt miniszter úr!

Tájékoztatom Önt, hogy az önkormányzat döntése alapján 27 közkutat zártak el, 61-nek pedig korlátozták a kapacitását. Az eredeti állapot visszaállítása tehát ezen kutak eredeti állapotának visszaállítását jelenti.

Az Ön és a megyei védelmi bizottság elnöke felhívásának a város polgármestere ugyanakkor máig nem tett eleget, hiszen személyes tapasztalom, valamint nem hivatalos forrásokból származó információim szerint az elzárt kutaknak csupán a felét állították helyre az eredeti állapot szerint, a közkifolyók lefojtását azonban sehol nem oldották fel.

Az Ön által is rendkívülinek minősített helyzetre való tekintettel kérem, hogy a szerdai utasításának minden rendelkezésére álló törvényi eszközzel szerezzen érvényt, hiszen a város továbbra is közegészségügyi, járványügyi katasztrófa szélén áll.

Várom azonnali válaszát!

Ismételten és nyomatékosan kérem: teljesítsék a kötelességüket!

Nyakó István,
országgyűlési képviselő

Ózd, 2013. augusztus 8.