Belföld | vízkorlátozás Ózd Pintér
2013. augusztus 07. 12:04

Nyílt levél a belügyminiszterhez

Tisztelt Pintér Sándor miniszter úr!

A kormányzati szervek, így az ön felügyelete alá tartozó Katasztrófavédelem is közleményben hívja fel a lakosság figyelmét arra, hogy hőségriadó van az ország egész területén. A harmadfokú – vörös riasztás – egy emberként mozdította meg az országot, a híradásokban hosszú perceken keresztül láthatjuk és hallhatjuk, hogy hol, kik, mennyi vizet osztottak szét a rászorulóknak ebben a tikkasztó hőségben.

Tudomásom szerint az országban egyedül Ózd város polgármestere tartja fent azt a döntést, amely korlátozza a lakosság közkifolyókon keresztül történő ivóvízellátását harmadfokú hőségriadó idején is.

Tisztelt miniszter úr!

A hőségriadót meghosszabbították, pokoli nappalok és éjszakák várnak az ország lakóira.

Szerintem ma már Ön előtt is nyilvánvaló, hogy Ózdon katasztrófahelyzet alakult ki az elmúlt napokban, hiszen a településen az ivóvíz-korlátozás miatt a teljes lakosságot érintő közegészségügyi, járványügyi és tűzbiztonsággal kapcsolatos problémák léphetnek fel.

Biztos vagyok abban, hogy ezt meg lehet és meg is kell előzni. Abban is biztos vagyok, hogy Önnek és a hatáskörébe tartozó kormányzati szerveknek ezzel kapcsolatban kötelezettségei vannak.

Kérem, teljesítsék a kötelességüket!

Várom azonnali válaszát.

Nyakó István,
országgyűlési képviselő