Nyílt levél a Fiatal Bolsevikok Szövetségnek

Kedves Ifjú Besúgók!

Tudjátok, az a legnagyobb baj veletek, hogy elhittétek, minden örökké tart. Ez pedig a legnagyobb hiba, amit a politikában el lehet követni.

Az, hogy 2015-ben ti egy feljelentő-hálózatot szeretnétek létrehozni, azt jelenti, hogy ti teljesen elhagytátok az agyatokat. Értem én, hogy jó pontokat akartok szerezni a főnökeiteknél, és azt is tudom, hogy nekik tetszik ez a vonal. De azért nem ártana, ha farokcsóválás közben maradna idő egy kicsit gondolkodni is.
 
Rajtatok röhög az egész ország, pedig egyáltalán nem vicces, amit csináltok. Mondjátok csak: szeretnétek, ha következménye is lenne annak, ha valakit följelentenek ezen a címen? Majd nem mehet egyetemre? Vagy kirúgják a munkahelyéről? A szüleit is? Én meg voltam győződve róla, hogy azt a világot, amit én már meg sem éltem, nem lehet visszahozni. De úgy látom, ti készen álltok erre. És néhányan még csodálkoznak, miért nem akarjátok az ügynökakták nyilvánosságát…
 
Csakhogy semmi nem tart ám örökké. Sem a zsíros alpolgármesteri állás, sem a trafikmutyiból való részesülés, de még a kormányzás sem. Egyszer vége lesz a ti kis gusztustalan rendszereteknek is, és akkor nagyon, de nagyon szégyellni fogjátok magatokat.
 
Téged pedig, Böröcz László, addig is figyelni fogunk, mert a mai műsorodnak köszönhetően egyszeri kis bohócból nagyon könnyen válhatsz majd bűncselekmény felbujtójává. És akkor majd te is jól föl leszel jelentve.
 
Budapest, 2015. március 18.
 
Üdvözlettel,
 
Bárány Balázs,
az MSZP országos elnökségi tagja