Nyílt levél a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online szerkesztőinek

A Magyar Nemzet és Magyar Nemzet Online az elmúlt 24 órában összesen 6, azaz hat cikkben foglalkozott a szocialista párt által vasárnap bemutatott Magyarország ma című, a második Orbán-kormány megalakulása óta eltelt három évet és a magyar valóságot bemutató videóval.

A cikkek egyikében az áll, hogy a filmben egyetlen grafikon, adatsor sem látható. Egy másik írásban pedig a Fideszre hivatkozva azt írják, az MSZP százmilliókat költött a Magyarország ma című kampányra.

A Magyar Szocialista Pártnak természetesen nem dolga, hogy egy a függetlenség látszatára sem adó Fidesz-közeli sajtóorgánum szerkesztési elveit véleményezze. A nyilvánvalóan valótlan állítások mellett azonban nem mehetünk és nem is megyünk el szó nélkül.

Nem igaz, hogy a filmben egyetlen tény vagy adat sem tűnik fel. Elhangzik például, hogy Magyarországon ma másfél millióan mélyszegénységben, négymillióan pedig a létminimum környékén élnek, hogy az Orbán-kormánynak köszönhetően tavaly 1,7 százalékkal csökkent a magyar GDP, és sajnos az sem a Matolcsy-féle tündérmesék világa, hanem a kőkemény valóságról szóló tényadat, hogy a fideszes Zsiga Marcell 1,7 millió forintot keres, de azt mondja, meg lehet élni 47 ezer forintból.

Mint azt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a filmbemutatót kísérő tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, a Magyarország ma című kampány összesen 15-16 millió forintba került. Ebben benne van az Orbán Viktort, Matolcsy Györgyöt és Hoffmann Rózsát ábrázoló óriásplakátok, valamint a szóban forgó filmalkotás költsége is. Eközben a Fidesz-kormány csak a soron következő sikerpropagandájára több mint 1000 millió forint közpénzt készül elkölteni úgy, hogy még az előző kormánypárti kampányok több mint 900 millió forintba kerülő plakátjai is kint vannak az utcákon.

Mindezek tükrében arra kérjük a Magyar Nemzet és a Magyar Nemzet Online szerkesztőit, hogy a továbbiakban tartózkodjanak a nyilvánvaló valótlanságok terjesztésétől és a fenti tények figyelembe vételével módosítsák cikkeik tartalmát.

Üdvözlettel:

Magyar Szocialista Párt