párbeszéd magyarországért nyílt levél
2013. február 25. 14:32

Nyílt levél a Párbeszéd Magyarországért Párt társelnökeinek

Tisztelt Szabó Tímea Úrhölgy!
Tisztelt Jávor Benedek Úr!

Először is engedjék meg, hogy gratuláljak tisztségükbe történő megválasztásukhoz.

Kívánom, hogy sikeresen tudják képviselni pártjuk értékeit az országgyűlésben és a tágabb értelemben vett közéletünkben egyaránt.

A Magyar Szocialista Párt elnökeként és magánemberként is hiszek a demokratikus pártok, civil szervezetek együttműködésében.

Bizonyára abban sincs közöttünk nézetkülönbség, hogy ma Magyarország rossz irányba halad, és minden demokratikus ellenzéki szervezet közös felelőssége, hogy alternatívát kínáljon a jelenlegi gazdasági, társadalmi, szociális válság kezelésében.

Ezért lépett fel a Magyar Szocialista Párt - 2012 decemberében - kezdeményezőként a demokratikus ellenzék programalapú szövetség létrehozásáért.

A szövetség nyitott és befogadó minden politikai és civil szervezet irányába, akik elfogadják a demokratikus jogállam értékeit, akik a társadalmi egyenlőtlenségek mérséklését, a társadalmi igazságtalanságok felszámolását tekintik fő feladatuknak.

Az elmúlt közel 2 hónap alatt számos szakmai területen kezdődtek el megbeszélések. Így a jogállamiság, gazdaság, oktatás, foglalkoztatás, nemzetpolitika, Európai Unió témáiban.

Bízva abban, hogy osztják véleményünket a demokratikus ellenzéki erők összefogásának szükségességéről, ezúton tisztelettel meghívom a Párbeszéd Magyarországért Párt képviselőit, és szakértőit a programalapú tárgyalássorozat már folyamatban lévő, és most induló egyeztetéseire.

Hiszünk abban, hogy az őszinte, nyílt párbeszéd az egyetlen eszköz egymás gondolatainak, elképzeléseinek, és céljainak jobb megismerésére, a meglévő nézetletérések tisztázására és a közös álláspont kialakítására. Hiszen nem azt kell keresnünk, ami szétválaszt, hanem azt, ami összeköt bennünket.

A tárgyalási fordulók helyének és időpontjának felsorolását levelem melléklete tartalmazza.

Az eredményes együttműködés reményében várom szíves visszajelzésüket.

Üdvözlettel:
Mesterházy Attila