mszp.hu | Belföld | nyílt levél pedagógusok
2016. február 13. 11:15

Nyílt levél a pedagógustüntetés résztvevőinek

Nyílt levél a pedagógustüntetés résztvevőinek
Tisztelt Tanárok, Diákok, Szülők!

Akik a mai napon tüntetnek, azok Magyarország jövőjéért küzdenek.

Sokféle nézetet valló ember lesz kint a téren: ellenzéki érzelmű szavazók épp úgy, mint fideszesek, vagy éppen a politikától legszívesebben távol maradók.

A Magyar Szocialista Párt egyetért tiltakozásukkal és támogatja javaslataikat.  Meggyőződésünk, egy ellenzéki pártnak épp ez a dolga.

A Fidesz erőszakos központosítása szétverte az oktatást, elvette az iskolák szabadságát és önállóságát, miközben nem biztosította az egyenlő lehetőségeket. Mindez nem csak az állhatatos munkát végző pedagógusokat, de gyerekeinket és így Magyarország jövőjét is veszélyezteti. Ez a rendszer bizonyította, hogy nem működőképes.

A demonstrálók szervezetei jól ismerték fel, hogy az oktatásban rendszerszintű változtatásra van szükség. Egyetértünk ezzel, ezért az MSZP azonnali forrás-átcsoportosítást javasol és ez irányú kezdeményezését beterjeszti a parlamentben.

Az MSZP elkötelezett az Önök által meghatározott rendszerszintű változtatások mellett. Nagyra értékeli azt a szakmai munkát és elkötelezettséget, amellyel javaslataikat megfogalmazták.

Magánemberként, szülőként és felelős állampolgárként részt veszünk a tüntetéseken; a parlamentben küzdünk azért, hogy céljaikat elérjék.

Budapest, 2016. február 13.

Üdvözlettel:

A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége és Választmánya nevében

Tóbiás József
Botka László