mszp.hu | Belföld
2017. február 21. 14:45

Nyílt levél Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke részére

Nyílt levél Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke részére
Kérjen bocsánatot tőlem, amiért február 6-án tartott sajtótájékoztatóján engem (illetve pártomat) az OLAF-ügy érintettjének nevezett, noha az OLAF-jelentés sem engem, sem az általam korábban betöltött pozíciókat, sem a Magyar Szocialista Pártot még csak meg sem említi.

Tisztelt Elnök Úr!

A Gazdasági bizottság 2017. február 28-i ülésére szóló meghívóját megkaptam.
 
A bizottság ülésén két feltétel teljesülése esetén áll módomban megjelenni.

  1. Első feltételem, hogy Tarlós István főpolgármester is jelenjen meg a bizottság ugyanezen ülésén. 2006-ban ugyanazon a napon lettem tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, mint Tarlós István. 2007 és 2009 között humán várospolitikáért felelős főpolgármester-helyettesként oktatásért, egészségügyért, kultúráért, valamint gyermek- és ifjúságvédelemért voltam felelős. 2009. szeptember 3. és november 20. között a kormány és a főváros közötti, a BKV finanszírozásáról szóló megállapodásért dolgoztam - sikerrel. A 4-es metró beruházásához tehát pontosan ugyanannyi közöm volt, mint Tarlós Istvánnak az ellenzék vezetőjeként: semmi.
  2. Második feltételem, hogy Ön kérjen bocsánatot tőlem, amiért február 6-án tartott sajtótájékoztatóján engem (illetve pártomat) az OLAF-ügy érintettjének nevezett, noha az OLAF-jelentés sem engem, sem az általam korábban betöltött pozíciókat, sem a Magyar Szocialista Pártot még csak meg sem említi. Amint azt fentebb is említettem, sem városvezetőként, sem képviselőként nem volt közöm a 4-es metró beruházásához, így arról érdemi információkkal nem rendelkezem.

A fenti két feltétel megvalósulása esetén szakmai tudásommal szívesen hozzájárulok a Gazdasági bizottság munkájához, annak ellenére, hogy az igazság kiderítése nem egy parlamenti bizottság, hanem a hatóságok dolga. Amennyiben azonban Tarlós István nem vesz részt ugyanezen az ülésen, Ön pedig nem kér tőlem bocsánatot, akkor úgy tekintem, hogy a Gazdasági bizottság ülése csak egy politikai színjáték része, amelyben én nem kívánok részt venni.

Tisztelettel:

Horváth Csaba
az MSZP fővárosi képviselője

Kapcsolódó párttagok