Belföld | tűzifa Kecskemét nyílt levél
2014. január 16. 14:34

Nyílt levél dr. Zombor Gábor polgármester úrnak

Tisztelt Polgármester Úr!

Engedje meg, hogy emlékeztessem, a közgyűlés 2013. decemberi ülésén, napirend előtti felszólalásomban kértem a város vezetését, hogy gondoljunk azokra is, akiknek nem jut pénzükből tűzifára a hideg téli napokon. Ön ezt a javaslatot kedvezően fogadta, egyúttal jelezve, hogy javasolja az erre vonatkozó pénzügyi támogatást felemelni a Szociális Közalapítványnál.

Örömmel vettem hírül, hogy a Városi Szociális Közalapítvány és Ön, a 2014. január 15-i sajtótájékoztatón bejelentette ezt a jó hírt, remélem, sok család örül neki.

A hírek szerint az eseményen jelen volt dr. Salacz László, a FIDESZ jelöltje a megyei 1. vk. országgyűlési képviselőjelölti tisztségére, aki még ott a helyszínen kilátásba helyezte azt is, hogy a közalapítvány almát is oszt. Az általa elmondottakat idézte a Kecskeméti Televízió is.

Pártom és sok kecskeméti polgár nevében fel vagyok háborodva, hogy egy nem hivatalos személy hogyan kerülhetett a polgármester sajtótájékoztatójára, és hogyan történhet meg az, hogy a közalapítványt - az eddig szokásokkal szakítva – felhasználják pártpolitikai célokra. Mert ez történt.

Túl azon, hogy nagyon szánalmas ez az erőltetett megismertetése egy eddig ismeretlen, politikai pályára készülő embernek, dr. Salacz László hivatalosan még nem is képviselőjelölt, nem önkormányzati képviselő, nem tagja a közalapítvány egyetlen szervének sem. Külön nehezteljük, hogy az önkormányzat televíziója hírt ad személyéről, mint képviselőjelöltről, ezzel megsértve a vonatkozó törvényeket is.

Elvárjuk Polgármester úrtól, hogy intézkedjen, a jövőben ilyen és hasonló esetek ne forduljanak elő.

Kecskeméten nem csak a FIDESZ, hanem más pártok is képviselnek polgárokat, képviselőik ugyancsak jelen vannak a közgyűlésben, róluk, munkájukról szinte hírt sem adnak az önkormányzat fenntartású-vagy támogatású médiumok. Ez nem fogadható el.

Tisztelettel:
Király József
MSZP frakcióvezető