mszp.hu
2014. november 07. 08:17

Nyílt levél Haszilló ügyében

Dr. Kerényi János FIDESZ-KDNP Régió Igazgató és Bányai Gábor FIDESZ-KDNP Választókerületi Elnök részére

Tisztelt Dr. Kerényi János és Bányai Gábor Urak!

Sajnálattal értesültünk arról, hogy az Önök pártjának színeiben polgármesterré választott Haszilló Ferenc 2014. október 30-án felvette polgármesteri mandátumát annak ellenére, hogy a nemrégiben nyilvánosságra került hangfelvétel alapján méltatlan a tisztség betöltésére.

Az Önök nyilatkozata szerint Haszilló Ferencet a Fidesz kizárta soraiból. Mivel ő az Önök pártcsaládja színeiben nyert választást, így elfogadhatatlan, hogy – korábbi ígéretei ellenére – mégsem mondott le és a polgármesteri székben egy megbotránkoztató elveket valló és hangoztató ember ült és ül további 5 éven keresztül.

Az eset kísértetiesen hasonlít az asszonyverő „komondoros” Balogh József esetéhez. Önök és az Önök pártja akkor sem és most sem vállaltak felelősséget a saját embereikért, csak mossák kezeiket, mintha semmi közük nem lenne hozzájuk.

Úgy gondoljuk, hogy amennyiben Önök a hazánkat felelősen képviselő, az emberi jogokat tiszteletben tartó és az Európai Unió értékeit tisztelő állampolgárnak tartják magukat, akkor megteszik a kellő lépéseket ebben az ügyben. Mint párttársai, felettesei – sőt egyik beszédében Bányai Gábor „testvérének” nevezte Haszillót – kötelességük közbenjárni, hogy többé ne legyen a közélet szereplője ez a nyilvánvalóan rasszista ember.

Kérjük, hogy két héttel ezelőtti ígéretükhöz híven mihamarabb mondassák le Haszilló Ferencet Kecel polgármesteri posztjáról.


Kecskemét, 2014. november 6.

Üdvözlettel:

Király József
az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke