mszp.hu | Belföld | Körmend
2015. június 08. 20:42

Nyílt levél Körmend Polgármesterének

Tisztelt Polgármester Úr!

Aláírásgyűjtésbe kezdtünk a Vida József utcai volt ifjú házasok otthona épületének rendbe tételéért. Hiába volt sarkunkban a közterület-felügyelet, rövid idő alatt közel százan támogatták kezdeményezésünket. Polgármester úr a város szégyenfoltjával kapcsolatban időről időre a közelgő megoldásról beszél, miközben nem történik semmi. A hosszú évek során a kicsinyes tulajdonjogi viták miatt jelentősen csökkent az épület értéke. Lassan használhatatlanná válik az ingatlan, miközben a belvárost csúfítja.

Végeztek számításokat, hogy a megoldás elhúzódása miatt mekkora kár érte Körmend városát? A kiköltözések után érdemes lett volna pénzt rászánni, ahelyett hogy veszni hagyjanak egy értékes ingatlant. Az ügy megoldása most égetőbb, mint valaha. Ma már nem csak az ingatlan értékvesztése probléma. Saját és gyerekeink egészségét veszélyezteti a kialakult helyzet. A kitört ablakokon bejutva a galambok vették birtokukba már az épület volt lakásainak egy részét is. Ki tudja mennyi galambtetem és ürülék gyűlt össze az épületben és milyen fertőzéseket hordoznak ezek a madarak? Miközben a szökőkútban fürdenek, és a környékben élelmiszerboltok találhatóak. Az aláírók egy része egyenesen a népegészségügyi hatóságért kiált. Igazuk van. 

Nagy tisztelettel kérjük a határozott fellépést és az azonnali megoldást egészségünk védelmében! Nem arra kell az energiát fordítani, hogy megtiltsák számunkra a pulttal való aláírásgyűjtést a belvárosban, mellyel a demokráciát korlátozzák. Nem azzal kell az időt tölteni, hogy a belvároson kívüli, fizetség ellenében engedélyezett pultozás közben minket vegzáljon a közterület felügyelőjük. Lépjen fel a város és lakói érdekében! 

Jó egészséget!

Nagy Kornél, 
az MSZP Körmendi Szervezetének elnöke