Nyílt levél Kucsák Lászlónak!

Az MSZP 18. kerületi szervezete megdöbbenve értesült, hogy Kucsák László, kerületünk fideszes országgyűlési képviselője aláírta a felsőoktatásban államilag finanszírozott helyen tanuló diákok röghöz kötéséről szóló javaslatot.

Kucsák László - aki iskolaigazgató is volt - a javaslatot annak ellenére írta alá, hogy a diákok röghöz kötését előíró rendeletet tavaly az Alkotmánybíróság már megsemmisítette. A javaslat felháborító módon az alaptörvényben kívánja rögzíteni több ezer kerületi fiatal röghöz kötését.

Kucsák László ezzel a lépéssel elveszi a lehetőségét, hogy a javaslat érdemi, szakmai kritikát kapjon, és megfosztja az érintetteket, hogy ismételten kifejtsék álláspontjukat a kérdésben.

A Fidesz választókerületi elnökeként fél szembenézni tettei következményeivel. Titokban rendezte meg azt a tájékoztatót is, amelyen a kormány elmúlt kétéves teljesítményét mutatta be a kerületi lakosoknak.

Ezúton emlékeztetjük Kucsák Lászlót, hogy országgyűlési képviselőként több olyan indítványt is támogatott szavazatával, amelynek eredményeként 2010-hez képest 68,4 milliárd forinttal kevesebb forrás jut a magyarországi felsőoktatásra.

Elvárjuk Kucsák Lászlótól, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását, amely lehetővé tenné a hallgatók röghöz kötését! Egyben felszólítjuk Ughy Attila kerületi polgármestert, hogy országgyűlési képviselőként, ne támogassa a hallgatók jövőjét tönkretevő javaslatot!

Az MSZP 18. kerületi szervezete