Nyílt levél Nagy István országgyűlési képviselőhöz

Ezúton szeretnénk emlékeztetni a Fidesz helyi országgyűlési képviselőjét, Nagy Istvánt, a 2010 évi választások során ígértekre: "Csökkentjük az adókat, megőrizzük a nyugdíjakat, beindítjuk a gazdaság motorját, 1 millió új munkahelyet teremtünk", stb., amiből ez idáig, semmi sem történt. Sőt!

A központi kormányzati és a helyi kommunikációs fideszes sikerpropaganda látványosan megbukott. 2012. évben 1,5%-kal csökkent a GDP, 7%-kal csökkent az ipari termelés, nagymértékben emelkedett az élelmiszerek (átlagosan 50%-kal), és az  üzemanyagok (átlagosan 45%-kal) ára. A Fidesz 2010 évi hatalomra kerülése óta - Nagy István aktív közreműködésével – 30 új adót vezetett be (tandíj, sárgacsekk adó, közműadó, stb.).
 
Az új adóknak köszönhetően napjainkban Mosonmagyaróvár lakóinak jelentős része nyomorog, szegényedik el a helytelen fideszes gazdaság-politika (lásd: egykulcsos SZJA rendszer, 27%-os ÁFA, adókedvezmények eltörlése, bérbefagyasztások, segélyek eltörlése, megvonása, nyugdíjak megadóztatása, stb.), és az egyre nagyobb mértékben kivetett új adók miatt (közműadó, 850 milliárdos Matolcsy csomag, stb.).

A hazug, képmutató félrevezetésekkel ellentétben a konkrét valóság a városunkban az, hogy csupán az Aqua Kft. vízszolgáltató cégnek másfél ezren tartoznak kb. 180 millió forinttal, ami ennyi családot is jelent. Ez a város családjainak kb. 15%-a, közel ötezer ember. És akkor még nem beszélünk a távfűtéssel, meleg vízzel, gázzal, elektromos áramdíjjal sok száz millióval tartozók népes városi táboráról. Ez a város lakosságának kb. 35-40%-a, ami közel 11-12 ezer embert jelent! Akik, finoman szólva nyomorognak a Fidesz rezsimnek, tehát közvetve Nagy Istvánnak is köszönhetően. Lefordítva, vagy esznek, vagy rezsit fizetnek! Mert sajnos többre nem futja nekik. A ruházkodásról, gyógyszerek megvételéről, az internetről, a nyaralásokról, gyerekek iskoláztatásáról, stb., most nem beszélek. Magyarul: egy "szociális bombán" ül a város. Országosan másfél millióan élnek mélyszegénységben, négymillióan pedig a létminimum alatt.

Az Orbán-kormány lakosságot alaposan megtévesztő "rezsicsökkentése" az elmúlt közel három év legelkésettebb kormányzati intézkedése. Igazságtalan, pazarló szépségtapasz, amely nem a súlyos megélhetési válságban szenvedő családok mentőakciója, hanem a kormányrúd elvesztésétől joggal rettegő Fidesz kétségbeesett hatalommentő akciója. Továbbá az idén életbe lépő közműadóval megspékelve, a még többé-kevésbé gazdaságosan működő energia-szolgáltató cégek tönkre tételéhez vezet.
 
Itt szeretném tételesen felsorolni, hogy Nagy István országgyűlési képviselő milyen adókat szavazott meg az elmúlt évben a lakosság sanyargatása, elszegényítése, további megnyomorítása érdekében: biztosítási adó, telefonadó, tranzakciós adó, béren kívüli juttatások adója növelése, KÖZMŰADÓ, TANDÍJ, Matolcsy csomag!

HOGYON ÉS MIBŐL FIZETI KI AZ AQUA KFT. A 118 MILLIÓ FT. KÖZMŰADÓT, AMIT ÖN SZAVAZOTT MEG A PARLAMENTBEN? CSAK NEM EMIATT NÖVEKSZIK 20%-KAL A CSATORNADÍJ MOSONMAGYARÓVÁRON?
 
A KORMÁNY ÁLTAL BEVEZETETT ADÓKAT A FIDESZ FÉLRETÁJÉKOZTATÁSA ELLENÉRE A LAKOSSÁG FIZETI MEG!!!

NYOMORGÓ, ÉHEZŐ EMBEREK, ELSZEGÉNYEDŐ ORSZÁG, lecsúszó Mosonmagyaróvár és vidék...sajnos ez a Fidesz jövőképe...
 
Valóban emiatt szavaztak Önre a mosonmagyaróvári polgárok?

Dr. Kovács Tamás,
az MSZP helyi elnöke