mszp.hu | Belföld | Debrecen nyílt levél
2016. november 28. 15:36

Nyílt levél Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár részére

Nyílt levél Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár részére
Tisztelt Nyitrai Úr!
Vártuk vasárnap délelőtt Debrecenben! Voltak kétségeink, hogy elfogadja-e meghívásunkat az ételosztásra, hiszen közel egy hónap nem volt elég Önnek arra, hogy megtiszteljen bennünket a válaszával. Gondoljuk, azokban az úrinak mondott körökben ahova bejáratos ez így szokás.
Tudja, tegnap itt a cívisvárosban kegyetlen cudar idő volt. Egész nap esett, és nagyon hideg volt. Valószínűleg úgy gondolta, hogy biztos elmarad az ételosztás, hiszen ebben az időben, aki teheti, nem mozdul ki otthonról.
 
Sajnáljuk, hogy nem vette a fáradtságot, s nem láthatta a saját két szemével a zuhogó esőben türelmesen álló több mint 150 embertársunkat. Mert eső ide, rossz idő oda, az éhes ember örül, ha hétvégén meleg ételhez jut. Igen helyettes államtitkár úr, sokan voltak. Olyan sokan, mint ebben az évben még egyszer sem. Ha eljött volna találkozhatott volna utcán élőkkel, ESZOSZ-károsultakkal, kisnyugdíjasokkal, kisgyermekes családokkal. Mi lehetőséget kínáltunk Önnek, utazzon el Debrecenbe, tapasztalja meg hogy milyen nyomorult körülmények között élnek ma - a FIDESZ uralkodásának hetedik esztendejében - Magyarországon emberek, köztük hajléktalanok.
 
Ön gyáva volt, nem viselkedett férfiként, felelős állami vezetőként. Tudja, azt már le sem merjük írni, hogy a ,,köz szolgájaként”, mert nevetséges lenne részünkről ennek a gondolata is. Államtitkár úr a legegyszerűbbet választotta, otthon maradt, mert félt attól, hogy találkozzon azokkal a magyar emberekkel, akiket korábbi nyilatkozatában - szerintünk - a porig alázott.
 
A nyilvános életrajzában olvastuk, hogy korábban az egyik, emberségéről, karitatív munkájáról elismert szeretetszolgálatnál tevékenykedett, vélhetően felelős beosztásban. Azt hittük rosszul látunk, hiszen az, amit Ön pár hete mondott a hajléktalanokról, nem azt bizonyítja, hogy akár csak szemernyi empátiával rendelkezne azokkal szemben, akik nem a Fidesz urizáló világában élnek. Ne haragudjon, de a mi olvasatunkban, ahogyan az utcán élőkről beszélt azt sugallja, hogy véleménye szerint az ,,ilyeneknek” nincs keresnivalója egy ilyen ,,jól teljesítő” országban, ők csak „selejtek”.
 
Meghívásunkkal mi esélyt, lehetőséget kínáltunk Önnek bizonyítsa ország-világ előtt emberségét, készségét arra, hogy elismerje tévedett. Sajnáljuk, hogy ezzel a lehetőséggel nem élt. Ezek után úgy érezzük, joggal kérdezzük, hogyan lehet a szociálpolitikáért felelős állami vezető egy ilyen érzéketlen, antihumánus „pártkatona”? Mi helyettes államtitkár urat alkalmatlannak tartjuk arra, hogy közszolgaként, közpénzből tartsa el a magyar állam. Hiteltelen vezetőnek pedig nincs helye az államapparátusban, ezért felszólítjuk, mondjon le vezetői megbízásáról.
 
Debrecen, 2016. november 28.
 
Tisztelettel:
Huszka Imre
az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke
dr. Juhászné Lévai Katalin,
az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Nőtagozatának elnöke
Moczok Gyula,
az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3. sz. választókerületi szervezetének elnöke


Kapcsolódó galéria: Ételosztás Debrecenben

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »