2012. április 02. 09:07

Nyílt levél Pécs polgármesteréhez és országgyűlési képviselőihez

DR. Páva Zsolt, DR. Hoppál Péter, Nagy Csaba, Csizi Péter és Kővári János részére Tisztelt Polgármester Úr és Képviselő Urak!

A Fidesz és az Önök által jelölt majd megválasztott (Dr.) Schmitt Pál plágiumbotránya, a valóságról tudomást venni nem akaró álláspontja, nyilatkozatai súlyos károkat okoznak az országnak, hiszen immár rajtunk, magyarokon nevet az egész világ.

Azon túl, hogy a köztársasági elnök tekintélye mára semmivé foszlott, Schmitt Pál viselkedése a magyar tudomány, a tudományos élet szereplőinek eddig elért eredményeit tette, teszi folyamatosan zárójelbe. Sok ezer, saját munkával elért, valódi doktorátussal rendelkező magyar ember korábbi erőfeszítéseit, tanulmányait kérdőjelezi meg.

Pécs, mint egyetemi város számára súlyosabb hátrányokkal jár Schmitt Pál, és vele együtt az Önök illetve a Fidesz jelenlegi hozzáállása.

Mindannyian tudjuk, hogy ma az egyetem, az egyetemisták milyen fontos szerepet játszik a város gazdasági életében.

Belegondoltak abba, hogy esetleg csökkenhet az egyetemisták száma, mert ki szeretne olyan diplomát, doktori címet, amilyet a magyar köztársasági elnök csalással szerzett meg?

Belegondoltak abba, hogy hány külföldi egyetemista fog saját hazájában vicc tárgyává válni, amiért magyar egyetemen tanul?  És hogy esetleg ezért nem is akar majd Magyarországon, Pécsett egyetemre járni?

Mára már tisztán látszik, hogy az ország lakossága - az Önöket támogató értelmiség is - elvárja, hogy a köztársasági elnök mondjon le hivataláról.

Tisztelettel kérjük Önöket, vessék latba tekintélyüket, korábban sokat hangozatott lobbi-erejüket és mind pártjukban, mind a Parlamentben hallassák hangjukat, tegyenek azért, hogy visszaállítsák az ország becsületét. Mivel Önök között is van doktorált, biztosak vagyunk abban, hogy korábbi nyilatkozatukkal szemben ma már Önök sem nézik jó szemmel, hogy olyan ember a köztársasági elnök, aki csalással szerzett doktori címet.

Önök arra kaptak megbízást, hogy a választóikat képviseljék. Erre kérjük most Önöket, hogy a választóik akaratának megfelelően kezdeményezzék a köztársasági elnök lemondatását. Bizonyítsák be, hogy az ország, a tudomány becsülete, a város jövője többet ér Önöknek a pártfegyelemnél.

MSZP Pécsi Szervezete