2011. május 26. 12:29

Nyílt levél Pintér Sándor belügyminiszter úr részére

Tisztelt Miniszter Úr! Erzsébetváros Önkormányzata másfél évtizede segíti a kerületi rendőrkapitányság munkáját. Adtunk lakásokat, számítógépeket, mobiltelefonokat, személyautókat (tavaly hármat kaptak), robogókat (tavaly négyet kaptak). Ez a fajta támogatás tartósan javítja a munkát és a rendőrök életkörülményeit.

A május 20-ai képviselő-testületi ülésen olyan előterjesztés került napirendre, hogy az idei, a kapitányságnak szánt 10 millió forintos informatikai támogatást változtassuk 10 milliós működési támogatásra. A változtatással nem értettünk egyet, mert a működés finanszírozása állami feladat. Továbbá a munkafeltételek támogatása helyett elfolyik a pénz a napi tevékenységre.

Megszavaztuk a támogatás változtatását, mert fontosnak tartjuk, hogy Erzsébetváros közbiztonsága továbbra is jó legyen, a lakók biztonságban érezzék magukat. Ehhez szükséges az eredményes rendőrkapitányság.

Azonban felkérjük miniszter urat, gondoskodjon arról, hogy a rendőrség állami finanszírozása az állami költségvetésben legyen megoldva. Az önkormányzatok a saját lehetőségük szerint az infrastruktúrában egészítsék ki a feltételeket a helyi körülményekre való tekintettel.