mszp.hu | szemétdíj
2016. július 22. 11:50

Nyílt levél Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszternek

Nyílt levél Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszternek
Tisztelt dr. Seszták Miklós! Tisztelt miniszter úr!
Tavasszal a Fidesz-KDNP kormánytöbbség államosította a szemétszállítási díjfizetést Magyarországon. Az Ön által vezetett Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. április óta képtelen kiállítani és kiküldeni a csekkeket a lakosságnak, akiknek egyben kell majd kifizetni az akár féléves szemétszállítási díjakat. 
 
Tény, hogy Kelet-Magyarország egyes részein már ma is csak a háztartások fele képes a kifizetni a szemétszállítás havidíját, egy több tízezer forintos számla pedig az átlagos magyar család számára egy összegben kifizethetetlen.
 
Tisztelt Seszták Miklós!
 
Nem kérdés, hogy az Ön felügyelete alá tartozó állami cég hibázott. Az is egyértelmű, hogy az NHKV ma sem képes ellátni a rá bízott feladatot. Az Ön feladata pedig ebben a helyzetben az, hogy megoldást dolgozzon ki a magyar lakosság számára zsebbe vágó problémára. 
 
Az NHKV Zrt. vezérigazgatója azt ígéri, hogy augusztusban mindenkinek kiküldik a csekkeket. Márpedig még a számlázási rendszerre kiírt közbeszerzési felhívásnak sincs eredménye. Kinyomtatott csekkek nélkül viszont nehéz lesz bő egy héten belül kipostázni a számlákat.
 
Miniszter úr!
 
Milyen megoldást dolgoztak ki az Önök hibájából feltorlódott lakossági terhek csökkentésére? 
 
Budapest, 2016. július 22.
 
Heringes Anita,
országgyűlési képviselő