mszp.hu | Belföld | tarlós istván nyílt levél
2014. június 05. 13:06

Nyílt levél Tarlós István főpolgármesterhez

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Egy időben, ellentétes oldalon voltunk frakcióvezetők a Fővárosi Közgyűlésben, és az évek során számtalan politikai csatát megvívtunk: vitáztunk, érveltünk, állítottunk és cáfoltuk egymást. Politikai kérdésekben nem értettünk egyet. De abban, hogy a város érdekét szolgáló döntéseket akarsz hozni, sosem kellett kételkednem.

A Fővárosi Közgyűlés hamarosan megtartja az önkormányzati választás előtti utolsó ülését, és ekkor döntenie kell az V. kerületi Szent István Általános Iskola volt épületének sorsáról is. A Bazilika mellett álló, Hild József tervezte műemléket a belvárosi önkormányzat a nyilvánosság kizárásával egy a brókerbotrányban, a Pannonplast-ügyben és a terézvárosi ingatlan panamában egyaránt érintett cégnek akarja eladni. Rutinos városvezető vagy, pontosan tudod, hogy ez mit jelent.

A Balettintézet története jól példázza, hogy amelyik épületről egyszer már lemondtak, azt még a miniszterelnöki akarat sem hozhatja vissza. A Szent István tér 13-14. elherdálását a Fővárosi Közgyűlés még meg tudja állítani. Hozzatok felelős döntést, ne mondjatok le a Budapestet megillető elővásárlási jogról!

Remélem, hogy bebizonyítod: számodra a pártpolitikai megrendelés teljesítésénél a józan ész és a közösség érdeke fontosabb.

Budapest, 2014. június 5.

Baráti üdvözlettel,

dr. Steiner Pál,
volt belvárosi polgármester