mszp.hu | Belföld | Budapest Fidesz útlezárás
2016. március 16. 15:18

Nyílt levél Tarlós István főpolgármesternek - Miért alakították át fideszes buszparkolóvá a Rákóczi utat?

Nyílt levél Tarlós István főpolgármesternek -  Miért alakították át fideszes buszparkolóvá a Rákóczi utat?
Tisztelt Főpolgármester úr! A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvények miatt számos fővárosi útszakaszt zártak le, a közösségi közlekedés sok járata nem, vagy terelt útvonalon közlekedett. Ez alapvetően rendben van.
Ugyanakkor a Rákóczi út Astoria és Blaha Lujza tér közötti szakaszát teljesen indokolatlanul zárta le a rendőrség. Budapest egyik legforgalmasabb útszakaszán rendezvény nem volt, menet nem haladt. Mint az a sajtó tudósításaiból kiderült, a Rákóczi út érintett szakaszán kizárólag azok a buszok parkoltak, amelyek szervezetten szállították a hallgatóságot az Ön és Orbán Viktor miniszterelnök beszédére.
 
Úgy gondolom, nem kell felhívnom az Ön figyelmét arra, hogy a Rákóczi út milyen fontos szerepet játszik Budapest egyéni és közösségi közlekedésében. A Dunántúlról Budapestre érkezők az Erzsébet hídon át itt érkeznek meg Budapest belvárosába, és itt jár a főváros egyik legfontosabb buszvonala, a 7-es buszcsalád is.
 
A fentiek alapján kérdezem Önt:
Ki és miért adott engedélyt a Rákóczi út érintett szakaszának indokolatlan lezárására?
Miért élveznek elsőbbséget a fideszes politikusok önkéntes vagy fizetett tapsolói a budapestiekkel és a fővárosba érkezőkkel szemben?
A rendezvény szervezői fizettek-e az útszakasz lezárásáért, és ha igen, mennyit?
Nem álszent-e „fideszes buszparkolóvá” alakítani a Rákóczi utat akkor, amikor Önök a fővárosiakat és turisták tízezreit vonzó futóversenyeket korlátozzák a közlekedés zavartalanságára hivatkozva? 
Kérem, a fenti kérdésekre adjon mielőbbi választ a budapestieknek és a fővárosba látogatóknak!
 
Üdvözlettel: 
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok