mszp.hu | Belföld | tarlós istván nyílt levél
2015. június 06. 10:23

Nyílt levél Tarlós Istvánnak

Tisztelt Főpolgármester úr!Az elmúlt napokban elhangzott nyilatkozatai alapján Ön aligha érdemli ki a „tisztelt” megszólítást. Amiért mégis ezt a kifejezést használom, annak oka inkább a megszokás, mintsem az érdem. Ön az elmúlt napokban válogatás nélkül sértett meg társadalmi csoportokat, szavaiból áradt a gyűlölet, a kirekesztés, a fenyegetőzés, a zsarolás.

Elfogadhatatlan, ahogy Ön Budapest legnagyobb közszolgáltató vállalata, a BKV dolgozóiról beszél. Munkavállalókat, szakszervezeteket ilyen nyíltan utoljára a XIX. században fenyegettek és zsaroltak meg. Minden felelős politikus törekszik a sztrájk elkerülésére, azonban a BKV dolgozóinak fenyegetése, megzsarolása nem más, mint a hatalommal való példátlan visszaélés.

Értem azt is, hogy a zsigeri homofóbia, a melegek megbélyegzése elvárt, mondhatni kötelező Önöknél, a Fideszben. Ennyire mélyre azonban még egyik kollégája sem süllyedt. Sem a „buzivicceken” önfeledten kacarászó Orbán Viktor, sem az alpári Kocsis Máté szavai nem tükröztek ekkora tudatlanságot és gonoszságot.

Tűrhetetlen az is, ahogyan Ön a főváros legelesettebb, legkiszolgáltatottabb lakóiról, a hajléktalanokról beszél. Ön éppen azoknak az embereknek mondta, hogy szívódjanak fel, akik más segítségben már nem, csak a főváros gondoskodásában bízhatnak, és akik közül sokan önhibájukon kívül kerültek kilátástalan helyzetbe.

Na, ez a visszataszító!

Főpolgármester úr!

Kérjen bocsánatot! Szégyellje magát és kérjen bocsánatot a budapestiek munkába, iskolába jutását mindennap megoldó BKV-s dolgozóktól, a jogaikért kiálló melegektől, a segítő kézre mindenkinél jobban rászoruló hajléktalanoktól és minden olyan társadalmi csoporttól, amelyet megdöbbentő és felháborító nyilatkozataival az elmúlt időszakban megsértett!

Budapest, 2015. június 6.

Üdvözlettel:

Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi frakcióvezetője