2011. október 06. 09:30

Nyílt levél Tóth Gábor országgyűlési képviselőnek!

Gáz van a Petőfiben! ...azaz azért van gáz, mert nincs gáz...

Tisztelt Képviselő úr!

Aszódot  szokás „iskolaváros” címmel illetni.

Van egy impozáns, modern, jó hírű és láthatóan tehetős evangélikus gimnáziumunk, és van egy nagy múltú, patinás, kevésbé tehetős Petőfi gimnázium és szakközépiskolánk. Van általános iskolánk és Alapfokú Művészeti Iskolánk is.

A Petőfiben a tavalyi tanév vége felé, miután a HunGast nem szállított többé, kimaradt a hús az ételből. Tészta krumplival!

Teltek múltak a napok, hetek, majd már ez sem volt, a kollégistáknak megoldották valahogy.

Az uszoda is bezárta kapuit. A minap még folyt a vita, hogy az uszodát meg kell nyitni a nagyközönség előtt, ez a vita (egyelőre) elcsendesedett, mert a diákság előtt is zárva van a tanuszoda! Azt gondoltuk ekkor, külső szemlélők, hogy ennél rosszabb már nem jöhet, de jött. Jelenleg nincs gáz az épületben, és tanévkezdéskor áram sem volt, valamint a tankönyvellátással is bajok voltak. Azt nem is tudom érdemes e megemlíteni, hogy mekkora jelzálog van az iskolaépületen?

Az áram nem fontos, hiszen eleink is leérettségiztek valahogy gyertyafény mellett. Na de a számítógépek és a forgácsoló gépek hogyan fognak működni, ha ismét kikapcsolják a szolgáltatást? A generátorokba is tankolni kell!

Ráadásul a fránya tanév is ősszel kezdődik, ősz után meg a tél következik, és akkor hideg van, ugye? A perspektíva: sötétben, korgó gyomorral és hidegben kellene gyermekeinknek megfelelni a tantárgyi követelményeknek, mindezt a XXI. században, az Európai Unió berkeiben!

Tehát, tisztelt képviselő úr, nem gondolja, hogy a „parlamenti mandátumának immár 4. ciklusánál örömmel és némi büszkeséggel” tennie kellene valamit?
Nem gondolja, hogy a FIDESZ-KDNP frakciónál olyan divatos önálló indítvány benyújtása most tényleg időszerű lenne? Tudjuk, hogy a Pest Megyei Önkormányzat forráshiányos, és a többi pestmegyei intézmény is hasonló dolgokkal küzd, de Ön a mi képviselőnk, Önnek a Galga mentéért kell tennie, lobbiznia. A 4. ciklusában akár tehetne is valamit!

Az MSZP Aszódi Szervezete