2012. szeptember 03. 08:52

Nyílt levél Vas megye Országgyűlési képviselőihez

Tisztelt Vas megyei Képviselőtársak!

Mint köztudott, az Orbán kormány 2012. augusztus 15-ei rendeletével visszavonta a Vát-Porpáci reptér nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás státuszát, amelyet még az előző kormány alapított.

Ezzel a döntéssel elvette az esélyét annak, hogy az elkövetkező években megvalósuljon az a projekt, amely az egész észak-nyugat magyarországi térség számára ugrásszerű fejlődést hozna.

Mi, Vas megyei képviselők nem hagyhatjuk, hogy a több száz kis- és középvállalkozásnak biztos munkát adó, több ezer munkahelyet teremtő, településeinknek kultúrára, sportra, szociális kiadásokra fordítható iparűzési adóbevételt jelentő beruházás és a hozzá kapcsolódó ipari-kereskedelmi logisztikai központ - máig nem ismert okokból - ne valósuljon meg!

Nem engedhetjük, hogy elvegyék a jövőnket!

Azt kérjük most mindenkitől, aki felelősséget érez a Vas megyei családokért, hogy közösen kiállva értessük meg Magyarország Miniszterelnökével: ez egy pártpolitikán és gazdasági érdekcsoportokon felül álló ügy. Ebben nekünk, politikusoknak dolgunk van. Ha ezt nem végezzük jól, utódaink joggal fognak felelősségre vonni bennünket!

Fogalmazzunk meg közösen, és írjunk alá mindannyian egy nyilatkozatot,a melyben kiállunk a reptér megépítése mellett, és arra kérjük Magyarország Kormányát, hogy állítsa vissza a kiemelt beruházás státuszt és mindent tegyen meg a fejlesztés megvalósításáért.

Tisztelt Képviselőtársak!

Előttünk a feladat, hogy tényleg mögöttünk legyen a kormány!

dr. Nemény András,
országgyűlési képviselő

dr. Ipkovich György,
országgyűlési képviselő