2011. március 24. 14:25

Nyílt levél Wittner Máriához

Tisztelt Képviselőtársam! Mint az Országgyűlés legfiatalabb generációjának tagja, elismerésemet fejezem ki mindenkinek - köztük Önnek, Göncz Árpádnak, Mécs Imrének -, aki 1956 őszén ki mert állni a magyar emberek szabadságáért.Ön azonban ma a Harmadik Magyar Köztársaság demokratikusan megválasztott miniszterelnökét olyan kifejezésekkel illette, amelyek nem csak Horn Gyula személyére nézve méltatlanok, de az egész magyar nemzet számára bántóak, megalázóak.

Ebben az országban az elmúlt száz évben majd’ minden család szerzett - akár a fasiszta, akár a kommunista diktatúrák okozta - mély, máig gyógyítatlan sebeket. Minden családban - beleértve az enyémet is - előfordulnak a 20. századi totalitárius rendszerek és háborúk őrületét tükröző, tragikus történetek.

Én a rendszerváltás idején tíz esztendős voltam. Így büszkén vallhatom, hogy már egy szabad, demokratikus, független, európai köztársaságban váltam felnőtté. Ezeket az értékeket vallom, képviselem és védem. Az Ön mai felszólalása méltatlan a Harmadik Magyar Köztársasághoz, méltatlan a Magyar Országgyűléshez. Az nem más, mint egy újabb szégyenfolt a Fidesz és a KDNP köztársaságunkra erőszakolt alkotmányozási folyamatán.

Harangozó Tamás,
országgyűlési képviselő