mszp.hu
2017. február 08. 15:40

Nyíregyháza segítsen az alacsony jövedelmű fiataloknak!

Nyíregyháza segítsen az alacsony jövedelmű fiataloknak!
Csabai Lászlóné, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alelnöke felszólította Nyíregyháza fideszes vezetését, hogy a kevés saját forrásból lakássá alakítható ingatlanokból bérlakásokat alakítson ki.

A politikus sajtótájékoztatón követelte, hogy az önkormányzat első lakással, albérlők házával, fecskeházzal segítse az alacsony jövedelmű fiatalokat. Mint mondta, ez nem olyan látványos, mint egy kétszáz méteres út, amit többször is átadtak ünnepélyesen, de ha ez kell, adják át egyenként a kialakítandó bérlakásokat: vágják el sokszor a nemzeti színű szalagot.

Csabai Lászlóné rámutatott, hogy a szocialista vezetésű Szeged több száz lakást újított fel, alakított ki saját erőből és ad ki a piaci lakbér egyharmadáért fiatal házasoknak, a szintén szocialista vezetésű Nyírbátor a vállalkozókkal közösen bérlakás programot készít elő, a XIII. kerület szocialista vezetésű önkormányzata pedig olyan bérlakásokat épített, amelyeknek minimális a rezsiköltsége.

Ezeknek a városoknak van szociális érzékenységük, mert tudják, hogy két minimálbéres, bolti eladó vagy gyári munkás nem képes a saját lakással járó terheket felvállalni  - montda, figyelmeztetve, hogy ehhez a most megemelt minimálbér vagy szakmai bérminimum sem elég, ahogy a többszázezer közmunkás gyermekének esetében sem, akinek ételt is nehezen tudnak adni a szülők, nemhogy támogatást a lakásépítéshez.

Kapcsolódó párttagok