mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld | Közös akarattal
2022. március 04. 15:22

Nyissa meg Orbán a Mészáros Lőrinc nevére íratott szállodáit a menedékkérők előtt!

Nyissa meg Orbán a Mészáros Lőrinc nevére íratott szállodáit a menedékkérők előtt!
Orbán Viktor segítsen a személyes vagyonából is az Ukrajnából ide menekülőknek: nyissa meg a Mészáros Lőrinc nevére íratott szállodáit a menedékkérők előtt – követelte az Egységben Magyarországért képviseletében Vajda Zoltán, Arató Gergely és Beleznay Zsuzsanna a budapesti Hotel Millenium előtti sajtótájékoztatón pénteken.

„Orbán Viktor szólítsa föl strómanját, „Pénztáros” vagy talán Mészáros Lőrincet, hogy ’Lölökém, a te nevedre íratott szállodákat nyissad meg az emberek előtt és lakhassanak ott!’” – mondta az MSZP-s Vajda Zoltán, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 13-as választókerületében, a XVI. kerületben és Zugló-Alsórákoson.

„Az egyesült ellenzék felszólítja Orbán Viktort és a Mészáros Lőrinc által névleg vezetett szállodacsoportot, hogy nyissák meg a szállodákat – ezt a mögöttünk álló szállodát is – a menedékkérők előtt!” – mondta Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.
„Tudjuk, hogy Mészáros Lőrinc nevén az ő személyes vagyona van. (...) Akkor segítsen ő maga is a saját vagyonából is!” – fűzte hozzá.

Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős politikusa, Terézváros alpolgármestere rámutatott: a koronavírus-járvány alatt Mészáros Lőrinc szállodái csaknem 18 milliárd forint közpénzből részesültek, ennek ellenére ennél a szállodaláncnál kezdődtek meg először az iparban a leépítések.

Követelte: Orbán „nyúljon a zsebébe; nyúljon abba a zsebébe, amely sajnos a magyar adófizetők által lett kitömve”.

Vajda kiemelte: a Mészáros nevére íratott Hunguest szállodaláncnak van szállodája például Nyíregyházán is, nagyon közel a határhoz; „tehát Orbán Viktor szólítsa fel az emberét, hogy nyissa meg, ne csak a magánszemélyeknek kelljen a saját lakásaikba befogadni az ide jövő menekülteket”.

Elmondta: múlt héten a határnál azt látta: ott civilek, magánszemélyek a helyi, egyébként szegény önkormányzatok vezetői és az ott lakók is minden erejükkel segítettek a határon átjött menekülteknek.

„A magyar emberek nagyon jó emberek, és (...) fontos, hogy ezt mindnyájan kimondjuk” – szögezte le, további példákat sorolva arra, hogyan fogadnak be magyar magánszemélyek Ukrajnából menedékkérőket a saját lakásukba.
Orbán tíz évnyi társadalomrombolása és „a riogatás a migránsokkal sem tudta kiirtani az emberséget a magyarokból, és ez csodálatos” – folytatta.

Felhívta a figyelmet: akik jöttek, menekültek, és „nem migránsok, nem bevándorlók - minthogyha azért fontos lenne a szavakat most már helyesen mondani, és ezt talán Orbán Viktor is megtanulhatja”.

Arató rámutatott: a magyar emberek az elmúlt napokban „csodálatosan vizsgáztak, hiszem megmozdult a civil társadalom, megmozdultak az önkormányzatok, hogy segítséget nyújtsanak. A magyar emberek most lemossák azt a gyalázatot, amit Magyarországra az Orbán-kormány Putyin-barát politikája az elmúlt években ráfröccsintett.”

„De éppen ebben a helyzetben elvárjuk azt, hogy a leggazdagabb magyar, Orbán Viktor is vegye ki a részét az áldozatvállalásból” – nyomatékosított.