Belföld | közlemény elbocsátások
2012. november 30. 14:49

Nyugat-Magyarországon is elég volt!

Két és fél év alatt még az ország válságállóbbnak tartott régióit is bedarálta az Orbán-Matolcsy kettős ki- és beszámíthatatlan gazdaságpolitikája.

Ezres nagyságrendű leépítés a Flextronicsnál, százas a Sága Foodsnál és a Trika Szövetkezetnél – tömeges elbocsátásokról szólnak a hírek Sárváron is. Csak a 15 ezer lakosú vasi városban közel 2000 ember talál majd felmondólevelet idén a karácsonyfa alatt. Ehhez képest apróság, hogy a felszámolás alatt álló kapuvári húsüzem ”csak” mintegy 200 dolgozója elbocsátására készül…

Egymillió új, adófizető munkahely helyett emelkedő árak, csökkenő fizetések, megfelezett táppénz, elharmadolt álláskeresési támogatás, éhbérrel honorált közmunka és drasztikus leépítések Kelettől Nyugatig. Ezért immár joggal mondja a tömeges elbocsátás fogalmával korábban csak a hírekben találkozó Nyugat-Magyarország is: elég volt az Orbán-Matolcsy-féle állásteremtésből és munkahelyvédelemből! A régiónak fejlődő infrastruktúrára, beruházásbarát üzleti környezetre van szüksége, nem pedig az Orbán-kormány bukott szabadságharcára!

Az MSZP Nyugat-Magyarország Programjának legfontosabb elemei október óta ismertek. A közel két hónapja bemutatott stratégia helyi szakértők és civilek bevonásával készült. Ezért átfogó, reális és megvalósítható megoldást kínál a térségi kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok számára.

Gúr Nándor,
az MSZP alelnöke,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke

Szabó Lajos,
az MSZP sárvári elnöke