mszp.hu | Belföld
2020. június 26. 12:39

Nyugdíjprémium helyett propagandaújságot ad a Fidesz a nyugdíjasoknak

Nyugdíjprémium helyett propagandaújságot ad a Fidesz a nyugdíjasoknak
A nyugdíjasok idén nem számíthatnak nyugdíjprémiumra, sőt még a járandóságuk vásárlóértéke is folyamatosan csökken és mindezek ellenére a kormány továbbra sem hajlandó segíteni nekik.

Szinte az összes nyugdíjas érdekvédelmi szervezettől hallani a segélykiáltásokat, de a Fidesz még tárgyalni sem hajlandó velük, cserben hagyja őket.
 
Napjainkban, amikor több mint 8%-kal emelkednek az élelmiszerárak nem ingyenes kormányzati propagandaújságra, hanem azonnali segítségre van szükségük a nyugdíjasoknak. Az ország lakóinak csaknem egyharmada időskorú, ők nemcsak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki vannak téve, hiszen a folyamatosan emelkedő árakat, kiadásokat az értéküket veszítő nyugdíjakból kell fizetniük.
 
A biztonság, a tisztességes megélhetés az idős embereknek is jár, ezért az MSZP követeli:

  • a 13. havi nyugdíj minden nyugdíjas számára azonos összegben történő kifizetését;
     
  • az alacsony összegű nyugdíjak fokozatos felzárkóztatását, és a minimálnyugdíj radikális - javaslatunk szerint 2021-től 80.000 forintra történő - emelését! Azt akarjuk továbbá, hogy a válság hatásának ellensúlyozására minden átlag alatti nyugdíjban részesülő idős ember kapjon azonnal 20 ezer forint egyszeri juttatást is, készpénzben;
     
  • a nyugdíjak számítása során a svájci indexálásra történő áttérést, és már az idei évre járó, 6,5 %-os emelés érvényre juttatását, januárig visszamenőleg! Átlagnyugdíj esetén egy nyugdíjasnak ez évi 62 ezer forint többletet jelentene.

Értékálló nyugdíjemelésre van szükség, mert ezzel lehet biztonságot adni az idős embereknek, és közvetve segítséget nyújtani a családoknak.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok