Belföld | közétkeztetés közlemény áremelés
2013. június 03. 12:04

Nyugtassa meg a Fidesz a családokat!

A minisztérium rendelettervezete a közétkeztetésről várhatóan 2014. január elsején fog hatályba lépni. Ezzel akár 70 százalékkal is drágulhat a gyermekek étkeztetése.

A kormány érdemi egyeztetés nélkül utasította el a szakmai szervezetek javaslatait, így a változás átlagosan havi ötezer forinttal növelheti a szülők terheit gyermekenként, de az összeg a hátrányosabb helyzetű településeken akár a havi tízezer forintot is elérheti. A költségek növekedését sem a családok, sem az önkormányzat nem tudja finanszírozni.

Az Orbán-kormány indokolatlanul tesz újabb terheket a magyar családok vállára.

Az MSZP felszólítja a kormányt, nyugtassa meg a magyar családokat, az egészségesebb étel nem jár feltétlenül együtt a drágábbal is!

Reméljük, az egészségesebb étkezés nem fogja kiszorítani a legrászorultabb gyerekeket a napi legalább egyszeri meleg étkezésből, hiszen a jogszabálytervezet eredeti célja, hogy a gyermekek egészséges fejlődéséhez, a betegségek megelőzéséhez és a betegek megfelelő gyógyulásához hozzájáruljon.

Hangsúlyozzuk, a gyermekek nyári étkeztetésére szánt költségvetési forrás - a korábbi Selmeczi Gabriella nyilatkozattal ellentétben - 2009 óta változatlan mértékű.

Ezért felszólítjuk a kormányt, még a szünidő előtt fordítson nagyobb figyelmet és nagyobb keretösszeget arra, hogy minden gyermek jusson megfelelő szintű meleg ételhez a nyár folyamán is!

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag

Simon Gábor
elnökhelyettes