Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője támogatja a Római-parti gátról kezdeményezett népszavazást

Kiss László Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője (MSZP) csatlakozik a helyi ellenzéki képviselők által kezdeményezett népszavazáshoz

A mai napon önkormányzati képviselők - köztük a III. kerületi MSZP frakció tagjai - helyi  népszavazási kezdeményezéssel éltek azért, hogy Óbuda-Békásmegyer polgárai dönthessék el a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmét szolgáló gát nyomvonalát.

A terület országgyűlési képviselőjeként támogatom a kezdeményezést. Köszönöm a helyi ellenzéki pártoknak az összefogást és reményemet fejezem ki, hogy hamarosan az itt élők valóban eldönthetik, milyen árvízvédelmet szeretnének. A közelmúltban lezajlott lakossági tájékoztatáson a Fővárosi Önkormányzat által megbízott mérnökök kijelentették, hogy megvalósítható a Nánási út és a Királyok útja nyomvonalán húzódó védmű, csakúgy mint a Duna-parton felépítendő mobil-gát. A két nyomvonal vitájában a Fővárosi Önkormányzat úgy kíván döntést hozni, hogy abba a közvetlenül érintett lakosság nem szólhat bele. A megjelent főpolgármester-helyettes tényként közölte a Duna partján húzódó műszaki megoldás megvalósítását, amelyet a megjelent lakosok hevesen elleneztek.

Álláspontom szerint csak egy demokratikus döntéshozatal során lehet ilyen nagy súlyú, sok ezer embert közvetlenül is érintő döntést meghozni, ezért kérem Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesterét, hogy a népszavazás ügyét aktívan támogassa. Kérem továbbá a Főpolgármester Urat, hogy hallgassa meg és tartsa tiszteletben a III. kerületi lakosság véleményét az őket érintő ügyben.

Kiss László
Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője