Belföld | MTVA agresszió tiltakozás
2012. november 30. 16:04

Óbuda nem vehet részt az MTVA nyílt politikai agressziójában!

Az MTVA folyamatosan próbálja a hírhamisításai ellen egy éve tiltakozókat ellehetetleníteni. Míg a magyar családok elveszített hozzátartozóikra emlékeztek, az alap vezetősége az ellene tüntetők eltávolításával volt elfoglalva.

Az MTVA biztonsági őrei kiszorították a tüntetőket, majd egy új helyszín elfoglalását is akadályozták. „Itt” szabadtéri szoborcsoport, „ott” szabadtéri fotókiállítás kialakítása volt az ürügy.

Az illetékes önkormányzati bizottság az MSZP tiltakozása és kérése ellenére úgy döntött, hogy a területhasználati díjat felére csökkentését kezdeményezi.

Úgy tűnik, ma Magyarországon egy köztéri szoborra elköltött 50 millió forint, és a több millió forintos közterület használati díj az ára az alapjogok korlátozásának. Vajon hány médiamunkás állásába került mindez?

Egy közterület használata sem sérthet Alaptörvényben megszabott alapjogokat, így a gyülekezési jogot és a szólásszabadságot sem. Ezért álláspontunk szerint a használat engedélyezése sem jogszerű. Ennek tudatában felszólítjuk Bús Balázs polgármestert, hogy ne engedje a kerületet belerángatni az MTVA nyílt politikai agressziójába! Vizsgálja felül a terület-használati engedély megadásának jogosságát és utasítsa el a díj mérséklésének kérelmét!

az MSZP III. kerületi szervezete