mszp.hu | Belföld
2019. november 22. 17:44

OKJ-s zsaruk: fegyverük lesz, de nem intézkedhetnek

OKJ-s zsaruk: fegyverük lesz, de nem intézkedhetnek
A Fidesz úgy próbálja meg kozmetikázni a rendőrségi létszámhiányról szóló statisztikákat, hogy OKJ-s tanfolyamon akar olyan járőröket képezni, akik fegyvert ugyan viselhetnek, de nem intézkedhetnek önállóan.
Mi lesz a következő lépés? Az orvoshiányt olyan emberekkel akarják majd enyhíteni, akik viselhetik a fehér köpenyt, de nem gyógyíthatnak? A tanárhiányt pedig olyan kvázi tanárokkal, akik beülhetnek a tantermekbe, de nem taníthatnak? 
 
Ez egy olyan kétségbeesett lépés, amelynek súlyos következményei lehetnek. Nem gyorstalpalón kiképzett rendőrökre van szükség, hanem arra, hogy újra vonzóvá tegyék a rendőri hivatást. A Fidesznek inkább azon kellene dolgoznia, hogy megszüntesse az állomány mindennapjait megkeserítő körülményeket: a rengeteg túlórát, az alacsony fizetéseket, amelyből nem lehet megélni, a korszerűtlen eszközöket, a rossz munkakörülményeket és a családosok életét megkeserítő munkabeosztást.
 
Az MSZP szerint azonnal módosítania kell a rendvédelmisek életpályamodelljét, csökkenteni kell az állomány terheit és legalább 30 százalékkal meg kell emelni a bérüket, különben lassan már nem lesz, aki ezt a hivatást választaná.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok