mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Egészségügy Foglalkoztatás
2021. február 25. 15:16

Oltsák be soron kívül a postásokat és kapjanak 100%-os táppénzt! - Az MSZP szolidáris a postások szakszervezeteivel

Oltsák be soron kívül a postásokat és kapjanak 100%-os táppénzt! - Az MSZP szolidáris a postások szakszervezeteivel
Az MSZP szolidaritását fejezi ki a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségével és a Kézbesítők Szakszervezetével, és támogatja azon jogos követelésüket, hogy vegyék előre a Posta dolgozóit az oltási sorrendben, és automatikusan kapjanak 100%-os táppénzt, ha elkapják a koronavírust.


A postások hivatásukból kifolyólag továbbra is személyesen látják el a munkájukat, az utcákat járják és teljesítik kötelességüket a postahivatalokban, így még jobban ki vannak téve a megbetegedés veszélyének. Ezért teljesen jogos a követelésük, hogy vegyék előre őket az oltási sorrendben, és automatikusan kapják meg a fizetésük egészét táppénzként!


Magyarországot már a koronavírus-járvány harmadik hulláma sújtja, a megbetegedések száma egyre növekszik, a járvány terjedését pedig az is felgyorsítja, hogy sokan úgy dolgoznak, hogy a 60%-os táppénztől való félelmükben eltitkolják a tüneteiket. A dolgozók egymást fertőzik a munkahelyükön, mert a jelenlegi szabályozás anyagilag bünteti azt, aki a tünetei miatt otthon marad! Nem jó kedvükben mennek betegen dolgozni az emberek, hanem azért, hogy biztosítani tudják a megélhetésüket!


Éppen ezért az MSZP továbbra is azt javasolja, hogy automatikusan kapjanak a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt mindazok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek.

Talán a Posta vezérigazgatójának, Schamschula Györgynek nem okozna nehézséget, ha az ötmilliós fizetése 60 százalékát kapná meg táppénzként, de a cége dolgozóinak ez rendkívül nagy megélhetési nehézséget jelent!

Az MSZP szociáldemokrata pártként természetes szövetségese a szakszervezeteknek és a munkavállalóknak, ezért kiállunk a Posta dolgozói mellett és támogatjuk az érdekvédelmi harcukat a Parlament falain belül és azon kívül is.

 

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

Kapcsolódó párttagok