mszp.hu | Belföld
2021. augusztus 15. 15:22

Olyan országot akarunk, ahol érdemes élni, és ahova érdemes hazatérni!

Olyan országot akarunk, ahol érdemes élni, és ahova érdemes hazatérni!
Európai, szociális, zöld és demokratikus Magyarország jöhet létre jövőre, ezért hozta létre az MSZP-Párbeszéd civil szervezetekkel és a helyben bizonyított alkalmas civil jelöltekkel a Magyarország demokratikus történelmében példa nélküli összefogást, amit összetartani – véleményük szerint – egy valóban integratív személy, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-LMP közös miniszterelnök-jelöltje képes.

„Olyan országot akarunk, ahol érdemes élni, és ahova érdemes hazatérni, hiszen gyermekeink jövője a tét” – mondta el az MSZP-Párbeszéd jelölt-bemutató előválasztási sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Hiller István, az MSZP választmányi elnöke, valamint dr. Nemes Andrea ügyvéd Komárom-Esztergom 3. OEVK képviselőjelöltje, Vajda Zoltán Budapest 13. OEVK képviselőjelöltje és dr. Szelényi Zoltán osztályvezető főorvos, Békés 4. OEVK képviselőjelöltje.

„Nekünk, az MSZP-Párbeszéd jelöltjeinek, többek között két nagyon fontos tétje is van az előválasztásnak” – ismertette Kunhalmi Ágnes. Elmondta, az egyik ezek közül az, hogy a hatpárti szövetség győzelmével be tudja-e váltani a magyar emberek többségének várakozását, a másik pedig, hogy lesz-e az MSZP-Párbeszédnek sok olyan jelöltje az Országgyűlésben, aki képviselővé válva képes azt a szociális, zöld Magyarországot képviselni, amely egy európai demokratikus köztársasággal párosul.

„A rendszerváltás óta nem volt ilyen, hogy sok párt összefogott volna. Hat párt csapott egymás tenyerébe: ezt a hat pártot csak egy olyan integratív személyiséggel rendelkező miniszterelnök-jelölt képes összetartani, (…) mint Karácsony Gergely. Nekünk tehát ő a miniszterelnök-jelöltünk, és nem mindegy, hogy Önök hova teszik az X-et az előválasztáson! (…) Mert csak akkor fogunk, ha tartósan együtt maradunk egy kormányváltás után is, jó oktatást és jobb egészségügyet csinálni ebben az országban!” – hangsúlyozta az MSZP társelnöke.

„Kormányváltást és korszakváltást akarunk! Szabad, igazságos és zöld Magyarországot. Egy olyan országot, ahol érdemes élni, és ahova érdemes hazatérni. Ahol jó otthon! Ahol büszkék vagyunk, magyarok, és büszkék vagyunk, európaiak” – mondta Hiller István.

Aláhúzta, ez lebegett a hat ellenzéki párt szeme előtt, amikor létrehozták az átfogó ellenzéki szövetséget „és a pártok mellett sok-sok bátor és tenni akaró magyar ember, képviselőjelölt együttműködését”.

Hiller ismertette, az MSZP-Párbeszéd szövetség 55 jelöltet állít az előválasztáson, 54 egyéni képviselőjelöltet és Karácsony Gergelyt miniszterelnök-jelöltet és kérte a választókat a városokban és a falvakban, hogy minél többen jöjjenek és vegyenek részt az előválasztáson és zavazzanak az MSZP és Párbeszéd jelöltjeire. „Ez a nemes versengés, az előválasztás azért kell, hogy az együttműködő pártok Önökkel, a szavazókkal együtt kiválasszák azt a személyt, aki az adott választókerületben az ellenzék immáron egészének erejét tudja képviselni, és persze, hogy kiválasszuk közös miniszterelnök-jelöltünket, egy szabad, igazságos és zöld Magyarország új képviselőit és új miniszterelnökét”.

„Az elmúlt 15 évben ügyvédként, illetve Komárom város önkormányzatának választott képviselőjeként közel 7 éve járok el a környék lakosainak ügyes-bajos ügyeiben, problémáinak megoldásában. Több, mint 10 évig ingyenes jogi segítséget is nyújtottam az arra rászorulóknak. Egy olyan Magyarországot szeretnénk építeni, ahol 8 óra munkával, kiszámítható jövőképpel, jogbiztonságban lehet élni” – mutatkozott be dr. Nemes Andrea. Jelezte, több nyelven is beszél és úgy véli, azokat a problémákat, amelyek a magyar politikában megoldhatatlannak tűnnek, máshol meg tudják oldani. Ezeknek a gondoknak a hazai orvoslásához kérte végezetül a választók felhatalmazását.  

„Már 2018-ban is azt láttam, hogy az MSZP az a párt, amelyik amikor a helyi jelöltet kiválasztja, nemcsak a politikai érvet nézi (…), hanem a helyben alkalmas jelölteket választja ki. Sokszor az MSZP volt az, amelyik a primer pártérdekeit képes volt háttérbe szorítani éppen a kormányváltás érdekében (…), és ezért köszönöm szépen az ő támogatásukat” – mondta Vajda Zoltán.

Emlékeztetett, az elmúlt években, például az önkormányzati választásokon is már bebizonyosodott, hogy képes választókerületében a Fidesz támogatottját legyőzni, az összefogás által pedig még tovább nő ennek az esélye.

„Dél-Békésben, a 4-es számú választókerület lakossága egyre rosszabb körülmények között él, egyre szegényebb, és látom, tudom, hogy (…) ez a választókerület egy bűntény áldozata lett. A jelenlegi országgyűlési képviselőnk ellen ugyanis több eljárás is folyik: legutóbb vesztegetés miatt emeltek vádat ellene – azt gondolom, hogy egy ilyen embernek nincs helye a közéletben: már rég előzeteseben kellene lennie Simonka György országgyűlési képviselőnek” – szögezte le dr. Szelényi Zoltán, a választókerület független jelöltje, akit az MSZP-Párbeszéd szövetség is támogat.

„A feladatom az, hogy ezeket a bűnöket jóvátegyem, meggyógyítsam Dél-Békést (ezt is választottam jelszavamul), és ezt a feladatot szeretném az Önök támogatásával teljesíteni” – zárta szavait a gyermekei jövőjét féltő képviselőjelölt, az Orosházi kórház politikai pályára lépett főorvosa.