mszp.hu | Belföld | cöf Orbán békemenet
2014. március 29. 18:46

Öntelt és hazug beszéd – reagálás Orbán Viktorra

Öntelt, háborús és hazug beszédet mondott Orbán Viktor a Fidesz-KDNP nagygyűlésén.

Orbán Viktor tudja, hogy az ország többsége változást és kormányváltást akar, és tudja, hogy elveszítheti a választásokat. Ezért saját szélsőségeseit felhasználva mozgósított egy utolsó rohamra – az ország békéje ellen. 
A Fidesz elnöke tisztességnek és dicsőségnek nevezte kormányzását. De tisztességtelen és dicstelen kormányzást folytatott. Azt mondta, az ország nagyszerű jövő előtt áll – de szörnyű négy év után. Ezért a jövőnk akkor lesz nagyszerű, ha annak alakításában neki már nem jut szerep. 
Egymillió munkahelyet ígért, miközben alig jött létre új piaci munkahely, csak közmunka van. Az ország korszerűsítéséről beszélt, miközben százmilliárdokat vont ki az egészségügyből, az oktatásból. Méltányos közteherviselésről beszélt, miközben 40 új adót vezetett be, 10 emberből 8 rosszabbul járt az egykulcsos adóval. Szerinte kitörtünk az adósságcsapdából, miközben elvette és elköltötte a magánnyugdíjakat, nemhogy csökkent volna, de 18 éves csúcson van az adósság. Az IMF adósság lezárásáról beszélt, de nem tette hozzá, hogy azt orosz adósságra cserélte. Egységes alkotmányról beszélt, miközben egypárti alaptörvényt kényszerített az országra. 
Az mondta, egyesítette a nemzetet – miközben 500 ezer magyar menekült külföldre.
Az Orbán-rezsim jelszava az: csak a Fidesz. 
A Mesterházy-kormány azt vallja majd: csak az ország. 
MSZP
Együtt
DK
PM
MLP