mszp.hu | Belföld
2021. július 20. 09:49

Orbán-gate: Pintér Sándor rekordsebességgel kerülte el a válaszadást

Egyre több jel utal arra, hogy az Orbán-kormány több izraeli kémprogramból is bevásárolt, amelyeket újságírók és politikusok megfigyelésére használtak fel.

Éppen ezért Mesterházy Attila, a NATO parlamenti közgyűlés és az Országgyűlés Külügyi bizottságának alelnöke hétfőn írásbeli kérdésekkel fordult a kormányhoz, így a belügyminiszterhez is.

Mivel Pintér Sándor 15 munkanap helyett mintegy 5 órán belül válaszolt a képviselő írásbeli kérdésére, ezzel rekordot állított fel: ilyen gyorsan még soha senki nem válaszolt egy kérdésre, de ilyen gyorsan még senki nem is kerülte el a konkrét, egyenes válaszadást. Ezért újra feltesszük, azt a rendkívül egyszerű kérdést, hogy: a kormány vásárolt-e, illetve használt-e a botrányban érintett kémprogramból? Igen vagy nem?

A belügyminiszter válaszában azt írta: “Konkrét kérdéseit kész vagyok az Országgyűlés Nemzetbizottsági Bizottsága zárt ülésén megválaszolni.”, azon az ülésen, ami a fideszesek bojkottja miatt létre sem jön.

Ezért felszólítjuk a belügyminisztert, hogy ne bújjon el a válasz elől, hanem nyilvánosan ismerje el vagy cáfolja a kémszoftver megvásárlását. A fideszes bizottsági tagokat pedig arra kérjük, hogy jelenjenek meg az ülésen és ezzel adjanak lehetőséget a belügyminiszterüknek, arra hogy válaszolhasson felajánlása szerint a további kérdésekre a bizottság keretei között.

MSZP

Bővebb információ: Mesterházy Attila, a Külügyi bizottság alelnöke