Orbán-lapok: minek és főleg mennyiért?

Miközben az államosított tankönyvek még mindig késnek, a miniszterelnök küldeményei a napokban is menetrendszerűen érkeznek. De minek, és főleg: mennyiért?

Miközben az idei tankönyvek jó része még mindig nem érkezett meg az iskolákba, Orbán Viktor most már nem csak pár oldalas de sokmilliárdos propagandakiadványokkal, hanem egész kötetekkel bombázza a lakosságot. A
júniusban érettségizett diákoknak Szent István királyról küldött könyv aktuális ugyan, de csak a köz-és felsőoktatásban uralkodó káoszt hivatott leplezni.

Azt, hogy az iskolaigazgatói kinevezések késnek, vagy szöges ellentétben állnak a helyi szülői és tanári, tanítói elképzelésekkel. Vagy azt, hogy máig nem lehet tudni, hogy az erőszakos iskolaállamosítás után ki felel a tanteremért, az iskolaudvarért vagy éppen a tornateremért. Illetve azt, hogy a felsőoktatás feldúlása után idén már 30-40 ezerrel kevesebben jelentkeztek felsőoktatásba, mint 2010-ben.

A folyamatos nemzeti inzultációtól megcsömörlött, és a postaládáit lassan bedeszkázó lakosság pedig joggal kérdezi: mennyiért vásárolta az Orbán-kormány a könyveket, és hány darabot vett belőlük? Plusz postaköltség.

Török Zsolt,
szóvivő