mszp.hu | Belföld | nyugdíj nyugdíjrendszer | Nyugdíj
2018. március 04. 14:55

Orbán 12 főbűne, amit elkövetett a nyugdíjasok ellen

A Fidesz az elmúlt évtizedekben folyamatosan lenézte, kihasználta, átverte és baksisért megvásárolható tömegként kezelte a magyar nyugdíjasokat, szüleink, nagyszüleink munkában megőszült generációját. Mindenki emlékszik még arra, hogy meg akarták vonni a nyugdíjasok szavazati jogát, hogy nyuggereztek és súlyos károkat is okoztak a fideszesek.

A Fidesz bűnei a nyugdíjasokkal szemben:

1.    Orbán megszüntette a korhatár alatti nyugdíjakat és ezzel több százezer munkásembert lehetetlenít el anyagilag. Van, aki 45 éves munkaviszony után sem mehet nyugdíjba 63 évesen Orbán miatt!
2.    Orbán megszüntette a korkedvezményes nyugdíjat. A veszélyes munkakörökben dolgozók sokszor nem csak az egészségüket, hanem az életüket is áldozzák, hogy a családjukat eltartsák, gyermekeiket felneveljék. A Fidesz ezzel az intézkedésével azt mondja, hogy semmi baj, mások is meghalnak nyugdíjkorhatár előtt!
3.    Orbán megszüntette a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségét, ahol a cégek több évtizedes tisztességes, és hűséges munka után nem engedik utcára kerülni dolgozóikat! A Fidesz azt mondja, hogy ez így van jól. Menj közmunkásnak sokszor 45 év ledolgozott idő után, mert ez így van jól!
4.    Orbán eltörölte a rokkantsági nyugdíjat. Több százezer embert megalázott, ellátását csökkentette, utazási kedvezményét, közgyógyellátást elvette. Sokukat az öngyilkosságba hajszolta!
5.    Nem lehet feledtetni, amit Orbán tett a rokkant bányászokkal. A problémájukat meg lehetett volna oldani egy stadion árából. A pökhendi, lekezelő és velejéig korrupt hatalomnak fontosabb volt a stadion, mint a bajbajutott bányászok.
6.    Orbán megszüntette a szolgálati nyugdíjat és az átnevezett szolgálati járandóságot megadóztatta. Ezzel egy tiszthelyettes zsebéből több, mint 2 millió forintot vett ki!
7.    Orbán 8 év alatt nem emelte az öregségi nyugdíj legkisebb összegét, mely még mindig 28 500 forint! Ezzel nyomorban tartva több tízezer embert!
8.    Orbán eltörölte a járulékplafont s ezzel megteremtette a lehetőségét, hogy havi több millió forintos nyugdíjat is kaphassanak csókosaik!
9.    Orbán 8 éve átveri a kisnyugdíjasokat az inflációkövető nyugdíjemeléssel, mivel nem veszik figyelembe a bérnövekedést, így a nyugdíjak elszakadnak a bérektől, és a kisnyugdíjasok kitaszítottak lesznek a társadalomban.
10.    Orbán intézkedései miatt a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekeiket/szüleiket ápolók, csak alamizsnát kapnak.
11.    Orbán az időskorúak járadékát 8 év alatt mindössze 5%-kal emelte, mely az éhenhaláshoz is kevés, nem még a gyógyszerek kiváltásához.
12.    Miközben a nyugdíjasok mindössze 3%-os nyugdíjemelést kaptak, addig többek között a tojás ára 40%-kal, a sertéshúsé 10%-kal, a tejtermékeké 8%-kal, a tűzifa 13,3%-kal, 12,4%-kal a szén, 11,3%-kal emelkedett éves viszonylatban.

Ezen bűnöket nem lehet feledtetni tízezer forintos Erzsébet-utalvánnyal.

Április 8-án el kell zavarni a nyugdíjasokat megkárosító, lenéző Orbánt és bandáját!

MSZP-Párbeszéd

Bővebb információ: Korózs Lajosa Népjóléti bizottság alelnöke

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53