mszp.hu | Belföld | Ózd közlemény Orbán Viktor
2014. február 28. 14:27

Orbán 4 éve még testőrök nélkül ígért Ózdon

Orbán Viktor négy éve még testőrök hada nélkül, egy Ózdi padra felállva, a nép között ígért. Orbán Viktor tegnap zárt gyárkapuk mögött, előre kiválogatott hallgatóság és udvari sajtósok előtt tűnt fel ismét a városban.

Mi történhetett négy év alatt a miniszterelnökkel? Esetleg megkapta az Európai Unió friss jelentését, amelyben az ózdi térséget a több mint 270 EU-s régió 20 legszegényebbje közé sorolták?
 
Orbán Viktor tegnap egy ellenzéki vezető szerepét eljátszva olyan dolgokat ígért, amiket már 4 évvel ezelőtt is megígért, csak nem teljesített. 2010-ben Ózdon még azt mondta, hogy két hét alatt rendet tesz az országban. Ha a térség az ország része, jelentem, Ózdon nincs rend.
 
Ha Orbán Viktor szerint a bűnözés megállítása nem rendészeti, hanem társadalompolitikai kérdés, miért vonták meg több ezer ózdi nyugdíját, miért lopták el több ezer ózdi nyugdíj-megtakarítását, miért csökkentették több ezer ózdi fizetését?
 
Négy évvel ezelőtt egy komoly beruházásokkal, komoly szakmai tudással megépülő Manda-programmal kampányoltak, amely itthon tartja a fiatalokat. Ebből tegnapig mindössze egy időkapszula elhelyezésére futotta. Tényleg van mit ünnepelni?
 
Inkább arról van szó, hogy a térségnek 2010 óta csak ez jutott, így a miniszterelnöknek nem volt más választása, ezt kellett felavatnia. Így már érthető, miért a TEK különítményes osztagával, biztonsági őrök gyűrűjében jelent meg tegnap Ózdon. Orbán Viktor tegnapi zárt kapus fellépése mindent elmond arról, hogyan teljesített a kormánya Európa egyik legszegényebb térségében. Nem félni kellene az emberek véleményétől, hanem dolgozni kellett volna értük.
 
Nyakó István,
országgyűlési képviselő