Belföld | közlemény ifjúságpolitika kivándorlás
2013. augusztus 08. 09:39

Orbán a fél országot elüldözi

Döbbenetes adatokat közölt a Randstad Workmonitor. A friss felmérés szerint a magyar lakosság fele költözne külföldre egy jó állásért. Ezzel megbukott a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Mert milyen rendszer az, amiben együttműködés helyett az ország elhagyásában gondolkodik minden második ember?

A felmérés másik részéből kiderül, a magyarok 93 százaléka úgy gondolja, az országban nem létezik munkahelyi biztonság. Ez Chile, India és Törökország eredményénél is rosszabb. Magyarországról többen költöznének külföldre egy jó állásért, mint a közép-európai régió többi országából.

Tény, hogy már ma sincs olyan magyar család, ahol ne lenne rokon barát vagy ismerős, aki külföldön kénytelen dolgozni. Tény, hogy a második legnagyobb magyar város London.

Ilyen országot teremtett Orbán Viktor. Építés helyett mindenütt csak rombolás. Menekülésre készteti a fiatalokat, a családokat, a munkaképeseket, a szakmunkásokat és az értelmiséget. Mindenkit, aki teremteni tudna, aki az ország jövőjét reménytelibb útra terelhetné.

Az MSZP ezzel szemben mindenki számára elérhető, színvonalas oktatást, a képzettségének megfelelő munkalehetőséget, tisztességes bért, a gyermekvállalás megkönnyítését, és a lakáshelyzet megoldását kínálja. Nem szeretnénk olyan országban élni, ahonnan a népesség fele elvágyódik.

Winkfein Csaba
elnökségi tag