mszp.hu | közlemény médiaháború
2017. július 28. 12:44

Orbán az ország főszerkesztője

Orbán az ország főszerkesztője
A miniszterelnök továbbra is csak azzal foglalkozik, hogy a teljes magyar médiapiac az uralma alá kerüljön. Sajtóhírek szerint ugyanis Andy Vajna kormánybiztos is lapkiadó vállalattal fog gyarapodni.
Az Orbán által elképzelt „nemzeti tulajdonosi többség” a médiában, azt jelenti, hogy a piacot a Mészáros-Vajna-Habony cégek uralják, ebből a nemzeti részt az adófizetők milliárdjai jelentik, amelyekből fenntartják a hazugsággyárakat. 
 
Az Orbán féle médiabirodalom eddigi eredményei: teljesen eltorzított médiapiac, a közszolgálati tájékoztatás megszüntetése, a kormányzati propaganda folyamatos jelenléte és az álhírek soha nem látott mértékű terjedése.
 
Az MSZP továbbra is kiáll a Fidesz által célkeresztbe vett szabad sajtó és a kormányzattal szemben kritikus újságírók mellett. 2018-ban a kormányváltást követően visszaállítjuk többek között a hiteles közszolgálati tájékoztatást, megszüntetjük a sajtómonopóliumokat, változtatunk a médiát alapvetően befolyásoló törvényeken, valamint forrásokat biztosítunk a kulturális és művészeti lapok újraindításához.
 
MSZP