Orbán az ország HR-ese

Miközben a teljes egészségügyi ellátórendszert teszi hidegre az Orbán-kormány a kényszernyugdíjazásokkal, a kormánypárti nyugdíjas korú politikusok pofátlanul veszik fel az alapbérük mellett a nyugdíjakat is.

A kényszernyugdíjazás beteges ötlete Orbán szerint csak a politikusokra nem vonatkozna. Míg az orvosokat hazaküldi, és a betegeket gyógyítatlanul hagyja, közben az idős fideszes törvényhozók munka mellett megkapják a nyugdíjukat is. Felháborító, hogy a rosszabbnál rosszabb törvényeket hozó, gombnyomogatásra szakosodott Fidesz-KDNP tagjai felvehetik a dupla pénzt, addig szüleinket és gyermekeinket éjjel-nappal megfeszített energiákkal gyógyító egészségügyi dolgozók el lesznek küldve.

Orbánnak annyira elgurult már a pirulája, hogy képtelen felmérni döntésének jövőt romboló következményeit.

Azt már eddig is tudtuk, hogy az ország munkaadója Simicska Lajos, most kiderült az ország munkaügyese Orbán Viktor. Mert a jogszabály szerint minden egyes esetben Orbán döntené el, ki maradhat a praxisban és kinek kell mennie. Ez nemcsak ésszerűtlen és elmebeteg, de a demokrácia megcsúfolása is. Nincs olyan ország - talán néhány afrikai diktatúra kivételével - ahol a miniszterelnök dönt minden egyes orvos munkavállalásáról.

Orbán azzal, hogy foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy saját kézbe vegye minden egyes nyugdíjas egészségügyi dolgozó sorsát, tönkreteszi a teljes magyar egészségügyi ellátórendszert!

A háziorvosok 70 százaléka ötven év feletti, mintegy 800 háziorvos már betöltötte a hetvenedik életévét, jelenleg 171 üres praxis van. A fiatalok közben külföldre menekülnek, tavaly csak októberig 912 orvos kérte a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást. Elég ebből!

Az új MSZP-kormány nem elkergeti a szakembereket, hanem megtartja, a kivándoroltakat pedig hazacsábítja. Nem betegebbé teszi az egészségügyet, hanem az orbáni félrekezelés után meggyógyítja.

Garai István Levente,
országgyűlési képviselő