mszp.hu | Foglalkoztatás Pénzügy Szociális ügyek
2020. november 13. 13:25

Orbán beismerte, hogy tavasszal ártott a vendéglátósoknak a 27%-os áfával

Orbán beismerte, hogy tavasszal ártott a vendéglátósoknak a 27%-os áfával
Orbán Viktor a pénteki interjújában lényegében beismerte, hogy tavasszal a kormány cserben hagyta a vendéglátóhelyeket. Ugyanis az első leállás alkalmával hiába kérték az érintettek, hogy engedélyezzék az elvitelre készült ételek esetében is az 5%-os áfakulcs használatát.

Az MSZP által feltett írásbeli kérdésekre a Fidesz akkor az elutasítást azzal magyarázta, hogy „ez egy rendkívül költséges és nem feltétlenül a leghatékonyabb megoldás egyes veszélyhelyzetben lévő vállalkozások megsegítésére.”

Úgy tűnik, hogy a miniszterelnök végre felismerte, hogy a tavasszal elmaradt intézkedéseinek milyen súlyos következményei lettek, ugyanis most már engedélyezte a könnyítést.

Ez is egy olyan példa, ami azt igazolja, hogy a kormány nagyon megkésve dönt a szükséges lépésekről. Ez azonban nem folytatódhat így tovább, mert a tétlenséggel az emberek megélhetését sodorják veszélybe!

Itt az ideje, hogy gyorsan meghozzák a szükséges lépéseket, az MSZP ezért továbbra is követeli a magyar kis- és középvállalkozások támogatását, a 80%-os bértámogatást és az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbítását 9 hónapra! Mindezek mellett pedig 100 százalékos táppénzt kell biztosítani azoknak, akik igazoltan koronavírusosak, annak érdekében, hogy ne akarják elkerülni a karantént és ne akarjanak betegen is dolgozni!

Az MSZP szerint a biztos megélhetés mindenkinek jár, ezért szociáldemokrata pártként az esélyegyenlőségért, a szociális biztonság megteremtéséért és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetéséért harcol.

 

MSZP

Bővebb információ: Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok